- Sviestu sakuļ ar cukuru, iemaisa jogurtu.
- Miltus sajauc, iemaisa cepamo pulveri un sāli, ber klāt sviesta un cukura maisījumam, iemaisa un samīca viendabīgā mīklā.
- Izrullē aplī un ieklāj 20 cm lielā tartes veidnē, augšmalu nolīdzina, dibenu sadursta ar dakšiņu.
- Krāsnī 220 grādu temperatūrā cep zeltaini brūnu 8–10 minūtes. Atdzesē.
- Pildījumam želatīnu iemaisa 2 ēdamkarotēs auksta ūdens un uzbriedina.
- Krējumu uzkarsē, bet neuzvāra, iemaisa un izšķīdina uzbriedināto želatīnu.
- Jogurtu sajauc ar cukuru un vaniļas cukuru, iemaisa siltu krējumu ar želatīnu, lej ceptajā mīklas pamatnē tartes veidnē, tad aukstumā sastindzina.
- Grezno ar ogām un mazām, zaļām lapiņām.
Auzu pārslu tarte ar jogurta krēma pildījumu
Deserti
19. novembris, 2021
Komentēt
Latviska un eleganta – kraukšķīga un drupena auzu tarte ar maigu, krēmīgu jogurta pildījumu. Tās sastāvdaļas ir vienkāršas un pagatavošana neaizņems vairāk par četrdesmit minūtēm. Tarti var dekorēt ar ogām, augļiem vai riekstiem, kādi kārojas. Uzturvērtības ziņā šī tarte ir figūrai un labam noskaņojumam visnotaļ draudzīga.