• Auzu miltu plātsmaize ar biezpienu un mellenēm

    Deserti
    Daina Lapiņa
    9. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Plātsmaize ar mellenēm
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Plātsmaize ar mellenēm
    Maiga, sulīga plātsmaize ar šīs sezonas lieliskākajām ogām – mellenēm! Viegli pagatavot – izdosies katram iesācējam!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti

    Visas pamatnes mīklas sastāvdaļas liek kopā, samīca un ieklāj ar taukvielu iesmērētā vai ar cepampapīru izklātā apmēram 20 × 30 cm lielā cepamveidnē ar augstām malām, pārber ar mellenēm.

    Biezpienu, lai tas nebūtu graudains, sablendē vai izberž caur sietu, pievieno un iemaisa pārējās sastāvdaļas, pārliek mīklai ar mellenēm, nolīdzina.

    Liek krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep apmēram 45 minūtes, līdz virsiņa ir savilkusies un kļūst brūna.

    Padzesētu pēc patikas var pārkaisīt ar pūdercukuru.

     

       

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē