- Kalmāra trubiņas sagriež 0,5 cm ripiņās (ja ir filejas gabals, tad plānās strēmelītēs).
- Ķiploka daiviņas sīki sakapā un pannā sakarsētā eļļā vidējā karstumā viegli apcep.
- Pievieno sīki sasmalcinātu mizotu ingvera sakni, čili pāksts ripiņas, sīkos gabaliņos sagrieztu, iztīrītu papriku.
- Maisot apcep, līdz paprika apsautējas, tad liek klāt kalmārus.
- Ik pa laikam apmaisot, tos cep ne vairāk kā 3 minūtes – tas ir svarīgi, lai kalmārs būtu baudāms.
- Piemaļ svaigus melnos piparus, pieber sāli pēc garšas (vai zivju mērci) un pašās beigās sīki sakapātas pētersīļu lapiņas, kā arī pārslaka ar svaigi spiestu citrona sulu.
- Pasniedz siltu, bet labi garšo arī kā atdzisusi uzkoda.