• Atkal modē! Pildītas olas

    Uzkodas un salāti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    17. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pildītas olas
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Pildītas olas
    Ko iesākt ar krāsoto olu kaudzēm? Pagatavot uzkodas un pacienāt draugus un kaimiņus! Veseli desmit dažādi pildījumu varianti par klasisko pildīto olu tēmu. Eleganta svētku uzkoda!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas

     

     

    Maisījumu proporcijas ņem pēc garšas, arī sāli un piparus tiem pievieno pēc garšas.

     

    • Lai iekrāsotu olu baltumu, nolobītas olas ievieto pagatavotā krāsas šķidrumā uz ilgāku vai īsāku laiku – atkarībā no tā, kādas intensitātes toni vēlas iegūt.
    • Krāsas šķidrumu pagatavo, sajaucot 2 glāzes ūdens ar 4 ēdamkarotēm baltvīna etiķa, 2 ēdamkarotēm cukura un 1 nepilnu tējkaroti sāls. To uzvāra un pievieno materiālu krāsai.
    • Rozā krāsai – gabaliņos sagrieztu galda bieti.
    • Zilai krāsai – sasmalcinātu sarkanā kāposta gabalu.
    • Dzeltenai krāsai – 2 ēdamkarotes kurkumas.
    • Bieti un kāpostu šķidrumā vāra aptuveni 10 minūtes, kurkumu – 3 minūtes.
    • Šķidrumus atdzesē, tad nokāš un aukstā ievieto izvārītas, nolobītas olas.  
    • Piezīme – no sarkanā kāposta vārījuma izņemta ola būs violeta, par zilu tā pārtaps pastāvot.
    •  

    PADOMS

    Lai vārītas olas būtu viegli nolobīt, tās izņemt no ledusskapja un patur istabas temperatūrā, lai no straujās temperatūras maiņas nesasprāgst, un tad vārīties liek karstā ūdenī. Izvārītas uz brīdi pārlej ar aukstu ūdeni.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē