Maisījumu proporcijas ņem pēc garšas, arī sāli un piparus tiem pievieno pēc garšas.
- Lai iekrāsotu olu baltumu, nolobītas olas ievieto pagatavotā krāsas šķidrumā uz ilgāku vai īsāku laiku – atkarībā no tā, kādas intensitātes toni vēlas iegūt.
- Krāsas šķidrumu pagatavo, sajaucot 2 glāzes ūdens ar 4 ēdamkarotēm baltvīna etiķa, 2 ēdamkarotēm cukura un 1 nepilnu tējkaroti sāls. To uzvāra un pievieno materiālu krāsai.
- Rozā krāsai – gabaliņos sagrieztu galda bieti.
- Zilai krāsai – sasmalcinātu sarkanā kāposta gabalu.
- Dzeltenai krāsai – 2 ēdamkarotes kurkumas.
- Bieti un kāpostu šķidrumā vāra aptuveni 10 minūtes, kurkumu – 3 minūtes.
- Šķidrumus atdzesē, tad nokāš un aukstā ievieto izvārītas, nolobītas olas.
- Piezīme – no sarkanā kāposta vārījuma izņemta ola būs violeta, par zilu tā pārtaps pastāvot.
PADOMS
Lai vārītas olas būtu viegli nolobīt, tās izņemt no ledusskapja un patur istabas temperatūrā, lai no straujās temperatūras maiņas nesasprāgst, un tad vārīties liek karstā ūdenī. Izvārītas uz brīdi pārlej ar aukstu ūdeni.