- Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem.
- Nelielā panniņā ielej pāris karotes artišoku eļļas, izkārto artišoku gabaliņus, pa vidu iesprauž ķiploku daiviņas, pārkaisa sāli un piparus.
- Panniņu apklāj ar foliju, liek krāsnī un cep 45 minūtes.
- Izņem no krāsns un ar dakšiņu rūpīgi sastampā.
- Iemaisa abus sierus. Pārkaisa ar oregano.
- Atkal apklāj un liek krāsnī. Cep 15 minūtes. Izņem no krāsns un vēlreiz samaisa.
- Pasniedz siltu, kopā ar kraukšķīgu maizīti.
Artišoku un fetas siera dipmērce
Uzkodas un salāti
20. maijs, 2021
Komentēt
Sāļa, smaržīga un krēmīga dipmērcīte. Bet gatavošanu varēs atstāt cepeškrāsns ziņā! Ļoti garšīga kopā ar grauzdiņiem, tortiļas čipsiesm, dārzeņu standziņām un citām burkāniem, sparģeļiem un stingrām salātlapām.