Lūk, 6 dievīgas kombinācijas.
- Tomāti, mocarella un baziliks ir neapšaubāmā trīsvienība – šo kombināciju var ēst kā svaigu uzkodu, bet var arī cept, saliekot visu cepamtraukā un pārpilinot olīveļļu.
- Pesto – klasika! Baziliks, olīveļļa, ciedru rieksti, cietais siers un – brīnumgards pesto gatavs. Noderēs pie dažādiem vasaras ēdieniem.
- Dārzeņu ēdieni – tādi sezonāli labumi kā pildīti cukīni un baklažāni, jaunie kartupelīši dažādās variācijās un aromātiskas tomātu mērces par bazilika klātbūtni tikai priecāsies!
- Pastas un picas – baziliks ar tomātu mērci lieliski atklāj makaronu un picas būtību. Mērču varianti ir nebeidzami, bet pārīti bazilika lapiņu ieteicams allaž turēt pa rokai.
- Baziliks ar zemenēm un šokolādi! Bazilika aromāts labi saskan arī ar saldajiem ēdieniem – vari pamēģināt to iecept, piemēram, biskvītā vai iemīcīt marcipānā.
- Mazsālīts lasis ar baziliku un kanēli! Dari tā: veselu laša fileju liec lēzenā traukā, pārkaisi sāls, cukura un kanēļa maisījumu, tad bagātīgi pārber ar sakapātu baziliku un virsū savieto apelsīna un laima šķēlītes. Liec virsū slogu un turi diennakti vēsumā.