- Sīpolu sasmalcina, burkānu sarīvē rupjās skaidās, pannā sakarsētā eļļā apmaisot apcep.
- Liek klāt sakapātus ķiplokus un sadrupinātu malto gaļu. Pārkaisa malto papriku, apmaisot cep apmēram 5 minūtes.
- Pievieno griķus un konservētos tomātus, pieber sāli, piparus.
- Reizēm apmaisot, lēni sautē, līdz griķi ir mīksti un masa sasautējusies bieza. Ja griķi nav vēl pietiekami mīksti, papildina ar nedaudz karsta ūdens.
- Pa to laiku paprikām nogriež galus ar kātiņu, iztīra iekšpusi.
- Kad sautējums ir gatavs, to padzesētu pilda paprikās, uzliek nogrieztos galus kā vāciņus un liek cepamveidnē.
- Ja pildījums paliek pāri, to liek veidnē blakus paprikām. Krāsnī 200 grādu temperatūrā cep 25–30 minūtes.