• Alksnenes! Šoreiz nevis sālītas, bet gan marinētas!

    Konservēšana
    Daina Lapiņa
    27. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Marinētas alksnenes
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Marinētas alksnenes
    Alksnenes pieder pie rūgtajām sēnēm, tāpēc pirms marinēšanas, sālīšanas vai citādas gatavošanas tās rūpīgi jānovāra un jānomērcē. Lai tas jūs nebiedē – daudz darba tas neprasa, taču laikietilpīgais process ir tā vērts – marinētas alksnenītes būs lieliska, kraukšķīga uzkoda!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    • Marinādei ūdeni uzvāra, pievieno garšvielas, dažas minūtes vāra.
    • Tad tajā liek nomērcētās sēnes, uzvāra un sadala sterilās burciņās, pa starpām liekot ķiploka daiviņas un garšaugu zariņus, pēc patikas – timiānu, rozmarīnu…
    • Burciņas tūlīt cieši noslēdz, atdzesē, uzglabā vēsumā.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē