Pirmā kārta. Pildītas sārtās olas ar ķilavu un Arvja Zēmaņa humusu
Sastāvdaļas:
- Olas – 9 gab
- Ķilavas – 9 gab
- Bietes – 1 gab
- Turku zirņi- 1 bundža
- Sezama eļļa- 20ml
- Olīveļļa – 20ml
- Tortiljas – 2 gab
- Majonēze – 1 ēdamkarote
- Baltvīna etiķis – 100ml
- Citrons – 1/4
- Sāls – pēc garšas
- Pipari – pēc garšas
Pagatavošana:
Nomizo bieti, to sarīvē vai samaļ, pielej baltvīna etiķi un karstu ūdeni. Pievieno nomizotas vārītas olas un atstāj iemarinēties apmēram pusotru līdz 2 stundām. Olas pārgriež uz pusēm un izņem olas dzeltenumu, to sajauc kopā ar Dijon sinepēm un majonēzi, pievieno sāli un piparus pēc savas garšas. Blenderī liek turku zirņus, olīveļļu, sezama eļļu, citronu sulu, sāli pēc garšas un visu sablendē. Tortilju sagriež garenās šķēlēs un cepeškrāsnī apcep, lai ir kraukšķīgs. Olas dzeltenuma masu pilda olās un virsū liek ķilavu. Pasniedz ar humusu un lavaša grauzdiņiem
Otrā kārta. Mazās vistas filejas ar ananāsu un kokosa mērci, un citrusu rīsiem.
Sastāvdaļas:
- Mazās vistas filejas – 9 gab
- Ananass – 1 gab
- Kokosa piens – 1 iepakojums
- Rīsi – 1 glāze
- Čili pipari – 1 gab
- Citronzāle – 1gab
- Sinepes – 1 ēdamkarote
- Medus – 1 ēdamkarote
- Sāls – pēc garšas
- Pipari – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
Nomizo un sagriež ananasu, liek cepešpannā, pārber ar brūno cukuru un uzliek sviesta gabaliņus un var pārliet drusku eļļu, cep kamēr ananass paliek zeltaini brūns. Virsū uzliek citronzāli, čili un pārlej ar kokosa pienu. Visu turpina sutināt krāsnī un pēc tam masu sablendē. Ja mērcei vēlas ananasa gabaliņus, tad pirms sablendēšanas pāris gabalus izņem laukā. Cāļa filejai pievieno sinepes, sāli , piparus, medu, baltvīna etiķi un olīveļļu, sajauc un atstāj iemarinēties. Noskalo 1 glāzi rīsu (jāskalo vairākas reizes, lai ūdens būtu caurspīdīgs) liek katliņā un pielej 2,5 glāzes ūdens, pagaida kamēr uzsit pirmo burbuli un ļauj pavārīties apmēram 2 minūtes, tad nogriež uguni un vāra, kamēr rīsi gatavi. Kad rīsi ir gatavi, pievieno sviestu un rīvētu citrona miziņu. Vistas fileju apcep uz pannas no abām pusēm un pārlej ar ananasu kokosa mērci. Vistu pasniedz ar rīsiem, mērci un svaigiem lapu salātiem.
Deserts. Biezpiena marmelādes, smilšu cepumu un šokolādes kārtojums ar apelsīnu fileju
Sastāvdaļas:
- Biezpiens – 1 paciņa
- Saldais krējums – 250ml
- Marmelāde – 4 gab
- Cepumi – 3 gab
- Šokolāde
- Apelsīns
PAGATAVOŠANA:
Sakuļ saldo krējumu, tam pievieno biezpienu un to samaisa. Sagriež marmelādi un salauž gabaliņos cepumus. Liek glāzē cepumus, biezpiena masu, marmelādi un apelsīna šķēlītes, visu pārlej ar izkausētu šokolādi.
Kādus bērnības stāstus atklās Ieva Florence un kā viņai izdosies pārsteigt mammu, skaties raidījumā “Vakariņas mammai” kanālā TV3 plkst. 21.40!