- Baklažānus sagriež apmēram 2 cm lielos kubiņos, liek bļodā un uz 20–30 minūtēm sajauc ar sāli. Tad aukstā ūdenī noskalo, nospiež, nosusina. Paprikas un sīpolus sagriež salmiņos, nomizotus tomātus sagriež gabaliņos.
- Dziļā pannā uzkarsētā eļļā baklažānus apmaisot cep, līdz tie sāk apbrūnēt.
- Liek klāt sagrieztos sīpolus, paprikas un sagrieztu aso pipariņu, apmaisot cep dārzeņus mīkstus, apmēram 10 minūtes.
- Pievieno tomātus, cep vēl 5 minūtes. Beigās pieliek saberztus ķiplokus, sasmalcinātas bazilika un koriandra lapas, pēc garšas sāli un piparus. Ja gribas asāku, iemaisa čili pārslas.
- Karstu sautējumu pilda sterilās burkās, aizvāko. Atdzesētu uzglabā aukstumā.
Sautējumam ir daudz variāciju, to var papildināt ar daudziem citiem dārzeņiem. Gruzijā šo sautējumu parasti pasniedz aukstu.