Kad jūs ejat uz restorānu, kā izvēlaties, ko pasūtīt?
Tas ir atkarīgs no kompānijas un apmeklējuma mērķa. Ir reizes, kad ļaujoties vēdera priekam, pasūtu daudz, reizēm pat nesaderīgas lietas. Bet ir reizes, kad mērķtiecīgi dodos nobaudīt iepriekš iekārotu ēdienu
Kā rīkojaties, ja izrādās, ka atnestais ēdiens nav kvalitatīvs vai garšīgs?.
Ļoti no svara, cik nekvalitatīvs tas ēdiens ir. Tā kā restorānu apmeklējumos bieži izvēlos zivi, tad bez pārsteigumiem neiztikt. Taču tik traki, ka vajadzētu ēdienu atdot atpakaļ, nav bijis. Ja nu ēdiena garša nav tāda, kā gribētos, tad viesmīlim vienmēr var palūgt sāli vai piparus.
Vai ir gadījusies situācija, kad arī jūsu gatavotais ēdiens nav izdevies? Kā šādā situācijā rīkojaties, ja zināt, ka viesis vai klients jau ir izsalcis un ēdienu ļoti gaida?
Kļūdiņas gadās. Mūsu kafejnīcā ir pašapkalpošanās, tāpēc, ja kāda no piedevām nav laikā gatava, tad klientam vienmēr ir iespēja izvēlēties citu kombināciju.
Kad parastam cilvēkam (ne pavāram) ir slinkums gatavot vakariņas, itin bieži priekšroka tiek dota makaroniem, cīsiņiem vai pelmeņiem, ko slinkajās dienās gatavojat jūs?
Ceptas vai vārītas olas ir ātrākais un sātīgākais risinājums, ko praktizēju no bērnības.
Kāds ir pats šausmīgākais restorāna apmeklējums, ko esat piedzīvojis?
Šausmīgākais atgadījums palicis tālajos padomju gados. Domāju, ka arī mūsdienās tas varētu būt liels pārbaudījums vēlreiz doties uz 80 -to gadu restorānu, kur jāizstāv pazemojošā rindā pie ārdurvīm, ja neesi gatavs par ieeju samaksāt šveicaram, tad sēdēt piesmakušā, piesmēķētā telpā, pēc kuras smird visas drēbes, un beigās tikt apskaitītam, jo oficiants pieskaitījis pie rēķina arī datumu! :)
Kas ir trakākā situācija, kas atgadījusies jūsu restorānā?
Zālē no skapja augšas reiz nokrita puķupods ar kritisku masu sasniegušu naudas koku. Par laimi neviens necieta, bet puķupodus tik augstu gan vairs neliekam.
Vai ir kāds restorāns pasaulē, kurā jūs gribētu nonākt un to izbaudīt?
Tādā restorānā, kur ir tikai viens pats galdiņš, pie kura vieta būtu tikai maniem pašiem tuvākajiem.
Kā jums šķiet, kādi bērnības notikumi ir jūs tā ietekmējuši, ka esat pievērsies restorānu biznesam?
Cik sevi atceros, katros mājas svētkos esmu rāvies pie rasola maisīšanas, bet, kad jau iemācījos noturēt nazi rokās, vienmēr griezu rasolam paredzētos mammas marinētos gurķus. Mmm, cik garšīgi!