Burkānus sagriež ripiņās, paprikas un sīpolus gabaliņos. Liek katlā sakarsētā olīveļļā un maisot cep, līdz dārzeņi kļūst zeltaini brūni. Tikmēr sagriež gabalos liellopa astes – tās jāgriež pa locītavas līniju, nevis tur, kur kauls, jo šādi labāk izdalīsies locītavās esošais želatīns, līdz ar to mērce būs biezāka un vijīgāka. Gabalos sagrieztās astes liek katlā pie apceptajiem dārzeņiem un mazliet apcep kopā.
Kad gaļa kļuvusi zeltaini brūna, pievieno lauru lapas un oregano, pielej sarkanvīnu. Ja vēlas košāku krāsu, var piebērt arī tējkaroti paprikas pulvera. Kolīdz vīns sāk burbuļot, karstumu noregulē pēc iespējas mazāku, uzliek katlam vāku un atstāj, lai gaļa sautējas divas stundas vai ilgāk.
Gaļa ir gatava, kad tā ir mīksta un atdalās no kaula. Tad noņem katla vāku un ļauj, lai sautējas vēl 10 minūtes. Šajā laikā mērce kļūs biezāka un valkanāka. Vērša astes pasniedz kopā ar kartupeļu biezeni (puré de patatas – spāņu val.), kas ir iecienīts ēdiens Spānijā, vai ar kvadrātiņos sagrieztiem un lielā eļļas daudzumā ceptiem kartupeļiem.
Padoms! Gaļa būs vēl mīkstāka un sulīgāka, ja astes 24 stundas pirms gatavošanas iemarinēs sarkanvīnā.