Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam 2025. gadam!
ABONĒT! ABONĒT!
  • Beurre monte – perfekta franču kulinārijas mērce no 2 sastāvdaļām. Ēdiens garšos jaunā līmenī!

    Virtuves gudrības
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    3. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības SIA «Žurnāls Santa» arhīva (publicitātes foto)
    Sviesta emulsijas mērce jeb beurre monte ir vienkārša, klasiska franču pamatmērce un restorānu virtuvju regulārais iemītnieks. Tās pagatavošanai nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas – sviests un ūdens, taču rezultātā sanāk īsta burvju mērce, kas praktiski jebkuru ēdienu pacels jaunā līmenī.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    10m
    3 vērtējumi
    5/5

    Kā izmantot mērci?

    • Šādu mērci var pārliet tvaicētiem dārzeņiem, zivij, brokastu olām un tamlīdzīgi. Tāpat sviesta emulsijas mērce kalpos kā pamats citu mērču pagatavošanai – pievienojot dažādus garšaugus, ķiploku, sīpolu vai puravu.
    • Mērci var pārliet no pannas izņemtam steikam vai jēra ribiņām, kamēr tās atpūšas.
    • Ar šo mērci var pārslacīt vistas vai tītara cepeti cepšanas laikā.
    • Vēl sviesta emulsiju izmanto, piemēram, maigu dārzeņu blanšēšanai, zivs, garneļu, vēžu, omāru sous vide pagatavošanai.

    Vēl labi padomi:

     

    Satura mārketings

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē