Cieti vārītas olas
«Nekad nesildiet cieti vārītas olas mikroviļņu krāsnī,» brīdina dietoloģe Amanda Holcere. «Olas baltumā veidosies tvaiks, kura dēļ vola var uzsprāgt,» skaidro viņa. Ja tas notiks mikroviļņu krāsnī, būs šmuce. Taču vēl ļaunāk būs, ja ola uzsprāgs jums tieši sejā mirklī, kad to mēģināsiet sagriezt.
Brokoļi
Nav ieteicams mikroviļņu krāsnī likt neko, kas satur lielu C vitamīna daudzumu – brokoļus, papriku, ogas un, protams, dažādus zaļumus. Tie ne tikai izskatīsies sliktāk, bet arī zaudēs lielāko daļu vērtīgo vielu, pirmkārt – C vitamīnu.
Vista
Ja pēc vakariņām palikusi pāri vārīta vai grilēta vista, tad izmantojiet to salātos vai sviestmaizēs, kuras nav paredzēts uzsildīt. Ja pagatavota vista kādu laiku ir glabājusies ledusskapī, tās garša mainās. Atkārtota uzsildīšana liks iztvaikot atlikušajam mitrumam, un jūs iegūsiet sausu vistu ar dīvainu piegaršu.
Jūras veltes
Nekad negatavojiet jūras produktus ar rezervīti. Labāk ēdiet tos uzreiz pēc pagatavošanas, lai nenāktos izmest vai vēl ļaunāk – mēģināt sildīt tos mikroviļņu krāsnī. Iztvaikojot mitrumam, mikroviļņu krāsnī, uzsildīta zivs kļūs nebaudāma – sausa un cieta.
Steiks
Ja tomēr esat atnesis no restorāna uz mājām neapēsto steika gabalu, tad neceriet, ka tas aizvien vēl būs tikpat gards. Ja iestumsiet šo lielisko ēdienu mikroviļņu krāsnī, iegūsiet nebaudāmu pazoli.