• 5 labas idejas, kā garšīgi izmantot tomātu pastu. Lielisks produkts!

    Virtuves gudrības
    Ilze Klapere
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels.com / Melike Benli
    Tomātu pasta nav tomātu kečups vai tomātu mērce. Tā ir koncentrēts produkts, no kura tiek gatavoti arī iepriekšminētie kečups un mērce. Tādu garšu, kā ar tomātu pastu, nevarēs panākt ne ar svaigiem , ne konservētiem tomātiem! Vai zini, kā pastu efektīvi pielietot, gatavojot ēdienus?

    1.Bagātina mērci un zupu

    Tomātu pastas pievienošana rada labu garšu mērcēm un zupām – būtībā tā darbojas kā dabīgs garšas pastiprinātājs. Parasti zupai vai mērcei pietiek ar 1–2 ēdamkarotēm pastas, bet tas atkarīgs no gaumes. Tomātu pastai piemīt koncentrēta garša, kuru ar svaigiem vai konservētiem tomātiem vien nedabūt, tā ir, kā saka, tīra manta. Pamēģini šādi – apcep sīpolus mērcei vai zupai, tad pievieno tomātu pastu un kādu brīdi vēl apcep visu kopā. Pēc tam pievieno buljonu un pārējās sastāvdaļas. Vienīgi jārēķinās, ka karsējot tomātu pasta kļūst izteikti skābāka, tāpēc gatavošanas beigās garšas noapaļošanai var nākties lietot ne tikai sāli, bet arī cukuru.

    2.Paštaisīta kečupa bāze

    Lai mājās pagatavotu apmēram puslitru tomātu mērces, ņem 2–3 ēdamkarotes tomātu pastas, pieber sāli un cukuru pēc garšas, tad pakāpeniski lej klāt ūdeni un skatās, cik šķidru un garšā koncentrētu mērci gribas. 

    3.Tomātu sulas bāze

    Gribas tomātu sulu? Pagatavo to no tomātu pastas – gatavošanas gaita līdzīga kā paštaisītajam kečupam, bet garšai vēl ieteicams pievienot mazliet Tabasco vai Sriracha mērces, svaigi maltus piparus, var arī kādu šķipsnu čili vai ķiploku pulvera.

    4.Gaļas marinādes sastāvdaļa

    Gatavojot, piemēram, cūkgaļas vai citas gaļas gabalu lēnai sutināšanai, tomātu pastas piedeva ir ļoti ieteicama. Viens, ka tajā ir skābums, kas padara maigākas gaļas šķiedras, otrs – koncentrēta garša, kas ilgajā gatavošanas procesā piešķirs savu «tomātīgo» noti.

    5.Uzlabo ēdiena krāsu

    Jā, tomātu pasta iekrāso ēdienu apetīti rosinošā sarkanbrūnā krāsā. Ļoti ieteicams, vārot biešu zupu, gatavojot maltās gaļas mērci un citus ēdienus. Ja vēl tomātu pastu sakombinē ar paprikas pulveri, būs pavisam koši un apetītlīgi!

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē