Ieteikumi, kā ikdienā biežāk iekļaut uzturā šos tik vērtīgos produktus:
- Kraukšķīga piedeva
Viens no veidiem, kā vērtīgi izmantot riekstus ikdienas maltītēs – pievienot tos salātiem, pamatēdieniem. Ja priekšroku dod salātiem, tad riekstus vai sēklas iepriekš apgrauzdē uz karstas pannas bez taukvielām. Tie kļūs aromātiskāki, kraukšķīgāki un arī garša būs izteiksmīgāka. - Riekstu smēriņi
Ja esi liels kārumnieks un labprāt grauzdētu maizīti vai brokastu putru baudi ar riekstu krēmu, pamēģini to pagatavot pats, un ne tikai no zemesriekstiem. Mandeļu krēms būs izcils! Arī lazdu riekstus, samaļot ar kakao, iegūsi pašgatavotu šokolādes krēmu. Riekstu sviestus var gatavot no dažādu veidu riekstiem vai viena veida, pievienot saldinātāju vai iztikt bez tā. Galvenais – riekstus vispirms apgrauzdēt un atdzesēt, tad tie būs aromātiskāki un garšā pateicīgāki. - Riekstu pieni
Augu pieni šobrīd ir ļoti aktuāla tendence, tāpēc ir vērts to pamēģināt pagatavot arī pašam savā virtuvē. Protams, tas prasīs lielu riekstu patēriņu, toties būs skaidri zināms, kas ir produkta sastāvā. - Labie našķi
Ja pieaugušie vēl kaut kā spēj ar sevi vienoties par vērtīgo produktu biežāku iekļaušanu ēdienkartē, tad ar jaunāko paaudzi ir grūtāk. Tāpēc bieži jāizdomā, kā kaut ko vērtīgu pagatavot bērniem pa prātam, un te var izmantot gudro taktiku ar dažādām veselīgajām končām. Lūk, ideja iedvesmai: smalki sagriež vai blenderī sasmalcina dažādus riekstus un žāvētus augļus, piemēram, aprikozes, plūmes, lazdu riekstus un valriekstus, saveļ no masas nelielas bumbiņas un pēc tam apviļā tās izkausētā tumšajā šokolādē. Šādus našķus bērni novērtēs vairāk par sauju riekstu! Tāpat no riekstiem, sēklām un žāvētiem augļiem var gatavot batoniņus, granolas, mušļus, cepumus un citus kārumus. - Konditorejas vērtība
Kraukšķīgas pekanriekstu maizītes, kokosriekstu cepumi, mandeļu kūka vai braunijs ar valriekstiem – tik daudz variāciju, kā riekstus iekļaut dažādu kārumu pagatavošanā. Nebaidieties arī eksperimentēt, bieži vien tieši tā rodas vislabākie ēdieni! - Ieskaties zemāk pievienotajās receptēs!