Ja nepatīk pīlādžogu sīvums, tās uz 10–15 minūtēm pārlej ar vieglu sālsūdeni.
Zapte
Visvienkāršākais, kopš bērnības pārbaudīts variants un tādēļ arī visgaršīgākais. Proporcijā 1:1 ogas savāra ar cukuru. Vispirms apmaisot vāra ogas ar mazu lāsīti ūdens, līdz tās pašķīst. Ber klāt cukuru, vāra, līdz ogas grimst dibenā. Lej burciņās, aizvāko.
Marmelāde
Ogas samaļ vai sablendē, kopā ar cukuru un ūdeni lej katlā, uz 1 kg ogu ņemot 1 kg cukura un 200 ml ūdens, apmaisot vāra apmēram 45 minūtes biezā masā. Atdziestot masa sabiezē vēl vairāk.
Želeja un sula
Ogas proporcijā 1:1 ar cukuru ber katlā, var pieliet pavisam mazliet ūdens, kamēr uzsāk vārīšanos. Uzvāra, apmaisot vāra, līdz cukurs izkūst, turpina vārīt, līdz ogas ir atdevušas sulu un izskatās pažuvušas. Saldo sulu, kas atdziestot sabiezē vieglā želejā, nolej, ogas nespaidot, un sadala sagatavotos traukos, tūlīt aizvāko.
Katliņā atstātās ogas pārlej ar tādu tilpumu ūdens, cik liels bija ogu svars pirms vārīšanas. Pārmērīgi nemīcot un nespaidot ogas, tās īsu brīdi lēni vāra, tad sulu nolej, uzglabā aizvākotās pudelēs.
Pīlādžogas sīrupā
1 kg cukura ar 1 1/2 glāzēm ūdens savāra sīrupā, pievieno pustējkaroti citronskābes. Karsto sīrupu pārlej burciņās sakārtotiem, noskalotiem un nosusinātiem ogu ķekariem, tūlīt aizvāko. Labi der saldo un arī sāļo ēdienu greznošanai.