Zaļo zirņu biezeņzupa
Sastāvdaļas
- 500 g zaļo zirnīšu
- 1 neliels sīpols
- 2 mazi kartupeļi
- 1 mazs kabacis
- 3 ēdamkarotes kausētā siera
- Sāls
- 1 l ūdens
Pagatavošana
Katliņā ielej ūdeni, pievieno sīpolus un kartupeļus. Ļauj uzvārīties. Kad kartupeļu gabaliņi un sīpoli jau kļūst mīksti, pievieno gabaliņos sagrieztu kabaci un zaļos zirnīšus. Vāri zupu vēl 10–12 minūtes, līdz zirņi mīksti. Pievieno trīs ēdamkarotes kausētā siera un citas garšvielas.
Visu sablendē līdz krēmīgai konsistencei. Un zupa gatava!
Citi lasa
Veselīgie salāti ar kvinoju un dārzeņiem
Sastāvdaļas
- 1 gurķis
- 3–4 ēdamkarotes kvinojas
- 5 ķirštomātiņi
- Dažas brokoļu rozetes
- 1 burkāns
- Zaļumi – pēc izvēles
- Dažas karotes olīveļļas
- Sāls
Pagatavošana
Visus dārzeņus nomazgā. Gurķus nomizo, sagriez gabaliņos. Brokoļus sadali kātiņos un novāri karstā ūdenī 3–4 minūtes, lai tie kļūst viegli kraukšķīgi, pievieno sāli. Burkānus nomizo un sarīvē, arī mazo sīpoliņu nomizo un sīki sagriež. Visu viegli apcep uz pannas ar eļļu un šķipsniņu sāls.
Tad veido savu burku.
Sākumā liec gurķu gabaliņus, tad kvinoju un sagrieztus tomātus. Nākamos liec brokoļus, apceptus burkānus un pa virsu zaļumus, ko varēsi sīki sakapāt tieši pirms ēšanas, lai smaržo un ir svaigāka garša.
Kvinojai
Pirms vārīšanas iemērc kvinoju ūdenī uz 10 minūtēm, vēlams divas reizes noskalot, lai tā zaudē savu rūgteno garšu. Tad ieber kvinoju katliņā un pārlej ar vajadzīgo šķidruma daudzumu, kas rakstīts uz iepakojuma. Pievieno garšvielas un puskaroti eļļas, lai tā ir īpaši irdena. Vāri aptuveni 15–20 minūtes, līdz kvinoja ir gatava.
Zemeņu un čijas sēklu deserts (4 burkām)
Sastāvdaļas
- 300 g zemeņu
- 280 ml grieķu jogurta
- 220 ml mandeļu vai kokosriekstu piena
- 6 karotes (aptuveni 35–40 g) čijas sēklu
- 3 karotes medus (var izmantot arī kļavu sīrupu – 6 ēdamkarotes)
Pagatavošana
Katrā burciņā ieber pa karotei čijas sēklu. Atsevišķā traukā sajauc medu ar jogurtu un mandeļu pienu. Pievieno katrai burciņai vienādu masas daudzumu, sajauc un liec ledusskapī uz 4 stundām, ļaujot pudiņam uzbriest.
Zemenes nomazgā un dažas atstāj, bet pārējās sablendē. Ja vēlies saldāku garšu, zemenēm vari pievienot karoti medus.
Kad pudiņš ir uzbriedis, liec klāt sablendētu ogu masu un dažas uz pusēm pārgrieztas zemenes.