• Pēc šokējošā negadījuma ar motorlaivu četrgadīgā Paula nonāk slimnīcā. Ģimene saņem brīdinājumu

    Bērni
    Santa.lv
    Santa.lv
    28. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Nedēļas izskaņā divu bērnu mamma Linda Bērziņa dalījās ar ziņu, kas šokēja lielu daļu sabiedrības. Ģimenes atpūta Saldus Cieceres ezerā pārvētās murgā brīdī, kad motorlaiva uztriecās virsū SUP dēlim, uz kura tobrīd atradās Linda ar savu četrus gadus veco meitu Paulu.

    Linda ir gatava vairāk pastāstīt par notikušo, jo nevēlas pieļaut, ka pāridarītāji paliek bez soda. «Speciālisti ieteica runāt, lai nebūtu tā, kā parasti Saldū tas notiek, un lietas tiek noklusētas. Mēs esam sportiska un aktīva ģimene. Brīvdienas pavadām ārpus mājas un arī šajā svētdienā devāmies baudīt kopīgo laiku ar SUP dēļiem Cieceres ezerā. Mēs ar Paulu atradāmies uz SUP dēļa, kad redzējām, ka pa ezeru brauc arī motorlaiva. Vienā brīdī vīrietis, kurš atradās uz laivas, mums māja, mēs pamājām pretī. Tādēļ esmu pilnīgi pārliecināta, ka viņi redzēja mūsu ģimeni.»

    Kādā brīdī Linda manījusi, ka viņas un meitas virzienā lielā ātrumā brauc laiva, tādēļ Linda sākusi kliegt.

    «Es cieši sev klāt piespiedu Paulu. Teicu viņai, lai stingri turas. Jutām triecienu pret SUP dēli. Tikām abas parautas zem ūdens, bet, pateicoties drošības vestēm,  ātri tikām virs ūdens. Turēju meitu, kura bija aizrijusies ar ūdeni un klepoja. Paula bija pilnībā sastingusi. Redzēju, ka vīrs steidzas pie mums. Motorlaiva vēl bija turpat, tādēļ lūdzu, lai cilvēki uz tās mums palīdz. Bet viņi skatījās, pat negrasījās palīdzēt un devās prom,» atceras Linda, kuru vēlāk šokējis viena laivā esošā vīrieša teiktais «K***, es tev visu galvu izdauzīšu».

    Tajā brīdī svarīgais bijis visiem tikt ārā no ūdens. Palīgā ar laivu steigušies blakus esošās mājas saimnieki, kuriem Linda ir ļoti pateicīga: «Viņi mūs izveda no ūdens, iedeva meitai sausas drēbes, segu un tēju.»

    Linda ilgāku laiku centusies sazvanīt policiju. «Zvanīju uz numuru 112, bet saņēmu pārmetumus, ka nespēju nosaukt precīzu atrašanās vietu. Izskaidroju situāciju, lūdzu atsūtīt ekipāžu. Tā ieradās pēc pusotras stundas un, kā man vēlāk tika skaidrots, tad šis bijis C kategorijas notikums, kas nozīmējot, ka nav steidzams. Lūdzu, lai policija pārkāpējiem veic alkohola un narkotisko vielu pārbaudi, bet saņēmu atbildi, ka vairs neesot vērts to darīt.

    Arī šobrīd, kad pagājušas teju trīs dienas, neviens no mums nav pratināts, uzklausīts.

    Tajā pašā laikā pati esmu apzinājusi citus cilvēkus, kas šajā dienā atradās pie ezera un ir gatavi liecināt, ka motorlaivā esošie cilvēki jau iepriekš uzvedušies neadekvāti un apdraudējuši citus,» skaidro Linda.

    Lai arī uz Lindas un Paulas ķermeņiem redzami zilumi, nākamajā rītā pašsajūta likusies laba. Kā šobrīd sieviete noskaidrojusi, tad šoka un adrenalīna iespaidā ķermenis nav vēl reaģējis uz notikušo – tas noticis vēlāk. «Mēs devāmies uz Kuldīgu pie ārstiem, kad pa ceļam Paulai palika ļoti slikti. Viņai sākās ķermeņa trīce un pa muti izdalījās gļotas un putas. Steidzāmies uz slimnīcu. Paula tika izmeklēta un palaista mājās ar izrakstu, ja simptomi atkārtojas, jāvēršas pie ģimenes ārsta. Devāmies mājās un Paulai atkal palika slikti. Visu nākamo nakti meita negulēja, bija tramīga, vēma, viņai ļoti sāpēja galva», stāsta Paulas mamma.

    Meitenītes ķermeni un seju klāj zilumi, ir smadzeņu satricinājums, emocionāls pārdzīvojums un šobrīd tiek gaidīta rinda pie dažādiem speciālistiem, lai izslēgtu lielākas traumas.

    Arī uz Lindas ķermeņa ir zilumi, kas liecina par spēcīgo sitienu, triecienā sasita galva.

    Vīrietis, kas bijis pie motorlaivas stūres zvanījis Lindai. «Viņš atvainojās. Es teicu, ka nevēlu nevienam neko sliktu, bet uzskatu, ka otram vīrietim, kurš tik bezkaunīgi un rupji atteicās palīdzēt mammai ar bērnu, kuras netiek ārā no ūdens, ir jāatbild par savu rīcību. Tad viņš ieteica mums izņemt no interneta visu, kas par viņiem ievietots,» atklāj Linda uzsverot, ka šobrīd bērnu dēļ cenšas nesatraukties par izteiktajiem brīdinājumiem un cer, ka atbilstošās iestādes rīkosies, lai vainīgās personas tiktu sauktas pie atbildības. 

    Paulas mamma Linda arī atklāj, ka par notikušo šobrīd liecina un to, ka motorlaiva uztriekusies SUP dēlim apstiprina uz dēļa redzamie bojājumi un laivas nospiedumi.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē