• Maltīte mazulim — ar sāli vai bez?

    Mans Mazais
    Ērika Bērziņa
    Ērika Bērziņa
    22. februāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pārmērīga sāls lietošana uzturā nav ieteicama ne lieliem, ne maziem, tas var negatīvi ietekmēt nieru darbību, veicināt šķidruma aizturi organismā un atstāt ietekmi uz sirdsdarbību. Bet tajā pašā laikā sāls ir galvenais nātrija avots cilvēka uzturā. Ja mazulis jau ēd dārzeņus un gaļu, tad aktuāls ir jautājums – likt sāli pie ēdiena vai labāk tomēr ne.

    Bērnam līdz gada vecumam nepieciešams tikai 0,2 grami sāls diennaktī. Līdz gada vecumam likt sāli pie mazulim paredzētā ēdiena nevajag. Lai ēdiena garša būtu izteiktāka un daudzveidīgāka, to var papildināt ar dažādām garšvielām, sīpoliem, ķiplokiem.

    • Jau 8 mēnešus vecam mazulim pie ēdiena var pievienot ķiploku – tikai ne svaigā veidā, bet termiski apstrādātu.

       

    • No 9 mēnešu vecuma mazuļa ēdienam var pievienot arī dažādas garšvielas – lauru lapas un zaļumus dilles, pētersīļus, selerijas, protams, nelielā daudzumā.

       

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē