Iedvesmojies un izmēģini šodien šo Līgo picas recepti!
- Vispirms izvāra polentu
- Jāņem 3 krūzes ar buljonu
- 1 gandrīz pilna krūze ar polentas (kukurūzas) putraimiem
- Buljonu uzvāra, un ar putojamo slotiņu maisot (ar karoti maisot man veidojas kunkuļi), ber iekšā putraimus. Maisot uz lēnas uguns turpina vārīt kādas 5–7 minūtes. Putra veidosies diezgan blīva, pašās beigās var teikt, ka maisot tā atlec no malām. Katrā ziņā pavelkot ar karoti, kādu brīdi redz katla dibenu, pirms putra saplūst atpakaļ. Putra ir diezgan bieza. Tad šo putru izklāj plānā kārtā uz pannas kā picas pamatni.
- Virsū liek, ko nu vēlas. Mēs – kabaču ripiņas, tomātus, papriku, un sarīvētu sieru.. Cep kādas 20 minūtes 180 grādos.
Iedvesma receptei gūta no Jāņa Rozes apgāda jaunākās pavārgrāmatas Ēdam veselīgi, kur var atrast tādu recepti kā polentas tarte.
Autors: Ilze Lipska