«No gaļas atsakās ne tikai veģetārietes, arī citām sievietēm grūtniecības laikā pēkšņi gaļas vairs nekārojas. Mana pārliecība – sievietei jāēd tas, ko organisms prasa un kāro. Ja topošā mamma sakostiem zobiem ēdīs gaļu tikai tāpēc, ka daktere lika, tai nebūs laba enerģētiskā vērtība un tā nedos vēlamo rezultātu,» saka ginekoloģe, piebilstot, ka gaļas ēšana vien nav garantija labam dzelzs līmenim organismā – ir daudz grūtnieču, kas ēd gaļu trīs reizes dienā, un viņām tāpat trūkst dzelzs, un ir tikpat daudz veģetāriešu, kas gaļu nav ēdušas gadiem, taču anēmijas nav. Tāpat jāatceras, ka no dzelzs uzņemšanas viedokļa vērtīga ir liellopa, meža dzīvnieku gaļa, varbūt vēl cūkgaļa. Ja par gaļu uzskata vistas šķiņķīšus, tos var arī neēst, jo tie dzelzi satur minimāli," viedokli pauž ginekoloģe Daiga Baranovska.