• Iznākusi izcilā lietuviešu dabas zinātnieka Selemona Paltanaviča grāmata bērniem

    Bērnu literatūra
    Santa.lv
    Santa.lv
    Vakar
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Izdevniecībā Baltais valis iznākusi lietuviešu dabas pētnieka Selemona Paltanaviča grāmata bērniem Vāverēna gads ar mākslinieces Redas Tomingas ilustrācijām. Grāmata domāta pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem.

    Grāmata Vāverēna gads ir ne vien talantīga stāstnieka sarakstīta pasaka par vāverēnu, kas izdzīvo dažādus gadalaikus mežā, bet arī izglītojoša dabas enciklopēdija. Tajā bērni uzzinās, kā putni vij ligzdas pavasarī, kā mācās mazuļi, kā zvēri gatavo ziemas krājumus un paslēpjas no sliktiem laikapstākļiem, kā veidojas lāstekas un sniegpārslas, kāpēc rudenī krīt lapas un vasarā ir tik īsas naktis, kā arī citus aizraujošus faktus.

    Tos papildina mākslinieces Redas Tomingas asprātīgās ilustrācijas. Grāmatā ir arī ziņkārīgās vārnas dienasgrāmata, kurā aprakstīto var apskatīt paša autora fotogrāfijās.

    Dabas pētnieks ir teicis, ka pirmā viņa izlasītā grāmata bija tieši zooloģijas mācību grāmata.

    Selemons Paltanavičs uzskata, ka arī šodienas bērnus arvien vairāk interesē un aizrauj daba.

    Vajag tikai prast par to pastāstīt, ieinteresēt, iedegt vēlmi to iepazīt, un tad bērni noteikti kļūs par dabas draugiem. Autora grāmata Vāverēna gads ir tieši tāda arī ir – īsta zināšanu krātuve, kurā informācija pasniegta interesantā, rotaļīgā veidā.

    Selemons Paltanavičs ir lietuviešu dabas pētnieks, ornitologs, fotogrāfs, radio un televīzijas raidījumu vadītājs un rakstnieks. Selemons Paltanavičs ir lielisks bērnu grāmatu autors, un daba ir neizsīkstošs viņa radošuma avots. Lietuvā izdotas 87 viņa grāmatas. Paltanaviča grāmatas bieži ir izvēlētas un nominētas Gada labāko grāmatu izlasēs Lietuvā, dabaszinātnieks ir daudzu balvu laureāts, apbalvots ar medaļu “Par nopelniem Lietuvai”.

    Reda Tominga ir Igaunijā dzīvojoša lietuviešu animatore un ilustratore.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē