• Izdevniecība «Liels un mazs» izdod bērnu grāmatu par afgāņu bēgļu ģimeni

    Bērnu Grāmata
    Estere Jansone
    6. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Liels un Mazs
    Izdevniecībā «Liels un mazs» iznākusi nēderlandiešu rakstnieka Edvarda van de Vendela grāmata bērniem «Miška», ko autors sarakstījis kopā ar Anušu Elmanu. Grāmatu ilustrējusi Anete Shāpa, no nīderlandiešu valodas tulkojusi Inese Paklone.

    Stāsts vēsta par afgāņu bēgļu ģimeni. Astoņgadīgās Roijas ģimenei beidzot ir sava māja un arī mājdzīvnieks – mīlīgs balts pundurtrusis, kuru Roija nosauc par Mišku. Trusītis kļūst par Roijas uzticības personu, kam meitene un viņas brāļi stāsta, ko piedzīvoja, bēgot no savas zemes – Afganistānas. Roijai bijuši tikai 3 gadi, kad sākās ģimenes bēgļu ceļš, viņa ne visu atceras. Māsiņas stāstu papildina vecākie brāļi – tā Roija, tāpat kā lasītājs, pati uzzina vairāk par savu dzīvi. Ļoti vienkārši bērniem tiek stāstīts par to, kāpēc nebija iespējams dzīvot Afganistānā un par visas ģimenes traumu. Bet tad kādu dienu Miška piepeši ir pazudis.

    Edvards van de Vendels un Anušs Elmans jau iepriekš kopā uzrakstījuši grāmatu, kuras pamatā bija Anuša dzīvesstāsts. Pēc tam viņu draudzība turpinājās, un, kad Anuša ģimenē uzradās pundurtrusītis, radās vēl viens stāsts – tiešs, bet arī poētisks un maigs, tajā ir daudz humora un arī spilgtas, patiesas bēgļu ceļu atgādinošas detaļas, ko rakstniekam atklājis Anušs Elmans.

    Miška izrādījās ļoti svarīga grāmata: autori par šo darbu 2023. gadā saņēma nozīmīgāko bērnu literatūras balvu Nīderlandē – Zelta grifeli (Gouden Griffel), tā saņēmusi arī bērnu literatūras balvu Premio Andersen Itālijā. Grāmata tiek izdota, lasīta un apbalvota arī citās pasaules valstīs.

    «Es ļoti lepojos, ka mēs kopā varējām radīt šo grāmatu par draudzību un ģimenes siltumu, grāmatu, kas aicina mūs paraudzīties citam uz citu, ieklausīties citam citā. Un tagad grāmata tāpat kā pundurtrusītis lec pie lasītājiem citās zemēs un dod pieci katram un ikvienam. Paldies!» saka grāmatas autors Edvards van de Vendels.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē