Katrā ģimenē ir savas Māmiņdienas tradīcijas. Viena no tādām – gardas brokastis, kuras pagatavot tikmēr, kamēr mamma vēl saldi guļ. Restorāna «Tavās mājās» vadītāja Rita Rasmane atklāj: «Mūsu restorānā māmiņas bieži vien izvēlas baudīt gardo garneļu-avokado tartaru. Tā pagatavošana nav laikietilpīga un bērni to var pagatavot kopā ar tēti! Gala rezultāts ir ne tikai gards, bet arī ļoti skaists! Tomēr jāatzīst, ka Māmiņdienas rītam piestāv arī daudzi citi ēdieni, piemēram:
- Grauzdēta maizīte uz kuras virsū uzlikta omlete, bet pāri pārrīvēts cietais siers un uzlikti zaļumi;
- Grauzdiņā iecepta ola sirsniņas formā;
- Plānās pankūkas;
- Svaigs kruasāns, kas pildīts ar māmiņas iecienītajiem dārzeņiem, sieru un bekonu vai šķiņķi.»
Recepte: garneļu-avokado tartars
Nepieciešams:
150 grami tīģergarneles
2 ķiploka daiviņas
Gatavs avokado
Mango
Šalotes sīpols
ĒK sviets
Sāls
Maizes grauzdiņš
Mērcei:
Vari nopirkt gatavu mango Spilvas mērci,bet vari uztaisīt pats;
Mango biezenis 100ml
Vīnogu kauliņu eļļa 50ml
Čilli- šķipsiņa
1 ķiploka daiviņa
Sāls
Sula no 1 laima
Kas jādara?
Uz pannas uzspiež ķiploka daiviņu, pievieno vienu ēdamkaroti sviestu, mazliet pacep un liek klāt atlaidinātās tīģergarneles. Pasautē 5 minūtes un slēdz nost uguni.
Kamēr garneles atdziest, smalki sagriežam pusi avokado, pusi mango un nedaudz šalotes sīpola, šo visu var jaukt kopā, bet var arī likt tartara formā kārtās.
Kad garneles atdzisušas, tās arī smalki sagriež un liek virsū avokado-mango kārtām.
Mērces pagatavošana:
Visas sastāvdaļas izņemo eļļu ielej bļodā un tad ar putojamo slotiņu kuļ mēci lēnām lejot klāt eļļu, tādējādi veidojot mērces emulsiju.
Izkārtojums uz sķīvja un dekors – ļaujot bērna iztēlei vaļu!
Arī mazs dzejolītis, ko bērns būs iemācījies, sasildīs mammas sirdi!