• Idejas Māmiņdienas brokastīm

    Māmiņdiena
    Madara Ozoliņa
    Madara Ozoliņa
    11. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Restorana «Tavās mājās» vadītāja un īpašniece Rita Rasmane dalās ar māmiņu iecienītā garneļu-avokado tartara recepti un citām gardu brokastu idejām!

    Katrā ģimenē ir savas Māmiņdienas tradīcijas. Viena no tādām – gardas brokastis, kuras pagatavot tikmēr, kamēr mamma vēl saldi guļ. Restorāna «Tavās mājās»  vadītāja Rita Rasmane atklāj: «Mūsu restorānā māmiņas bieži vien izvēlas baudīt gardo garneļu-avokado tartaru. Tā pagatavošana nav laikietilpīga un bērni to var pagatavot kopā ar tēti! Gala rezultāts ir ne tikai gards, bet arī ļoti skaists! Tomēr jāatzīst, ka Māmiņdienas rītam piestāv arī daudzi citi ēdieni, piemēram:

    • Grauzdēta maizīte uz kuras virsū uzlikta omlete, bet pāri pārrīvēts cietais siers un uzlikti zaļumi;
    • Grauzdiņā iecepta ola sirsniņas formā;
    • Plānās pankūkas;
    • Svaigs kruasāns, kas pildīts ar māmiņas iecienītajiem dārzeņiem, sieru un bekonu vai šķiņķi.»

    Recepte: garneļu-avokado tartars


    Nepieciešams:
    150 grami tīģergarneles
    2 ķiploka daiviņas
    Gatavs avokado
    Mango 
    Šalotes sīpols
    ĒK sviets
    Sāls
    Maizes grauzdiņš 

    Mērcei:
    Vari nopirkt gatavu mango Spilvas mērci,bet vari uztaisīt pats;

    Mango biezenis 100ml
    Vīnogu kauliņu eļļa 50ml
    Čilli- šķipsiņa
    1 ķiploka daiviņa
    Sāls
    Sula no 1 laima

    Kas jādara?
    Uz pannas uzspiež ķiploka daiviņu, pievieno vienu ēdamkaroti sviestu, mazliet pacep un liek klāt atlaidinātās tīģergarneles. Pasautē 5 minūtes un slēdz nost uguni. 

    Kamēr garneles atdziest, smalki sagriežam pusi avokado, pusi mango un nedaudz šalotes sīpola, šo visu var jaukt kopā, bet var arī likt tartara formā kārtās. 
    Kad garneles atdzisušas, tās arī smalki sagriež un liek virsū avokado-mango kārtām. 

    Mērces pagatavošana: 
    Visas sastāvdaļas izņemo eļļu ielej bļodā un tad ar putojamo slotiņu kuļ mēci lēnām lejot klāt eļļu, tādējādi veidojot mērces emulsiju.

    Izkārtojums uz sķīvja un dekors – ļaujot bērna iztēlei vaļu!

    Arī mazs dzejolītis, ko bērns būs iemācījies, sasildīs mammas sirdi!

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē