Pilnībā novērst nelabu dūšu nevar. Taču vienmēr ir jānošķir, kurā grupā sieviete ietilpst. Pirmās ir tās, kurām vispār nav sliktas dūšas, otrajām ir slikti, kamēr viņas neko nav apēdušas, trešajām ir slikti, tiklīdz viņas kaut ko apēd, bet ceturtajām ir slikti visu laiku. Ja slikti ir tukšā dūšā, pat gultai blakus jātur kaut kas apēdams, kaut vai mandarīna, ābola šķēlīte, ko uzreiz pēc pamošanās iebāzt mutē. Tad kuņģim būs, ar ko nodarboties, un nelabums mazināsies. Tāpat vēlams padzerties kaut ko skābenu, piemēram, citronūdeni, gurķūdeni, piparmētru tēju, svaigi spiestu sulu – kas kurai patīk.
Tām, kurām ir slikti, kolīdz viņas paēd, no rīta ieteicams neko neēst, tikai padzerties un ļaut organismam pamosties.
Aiziet uz darbu un tad brokastot ap pulksten 11 vai 12. Kopumā, ja ir slikta dūša, labāk ēst biežāk, bet mazām porcijām nekā reti un daudz, vairāk ēst kaut ko sulīgu, skābenu – augļus, gurķus, tomātus, nesaldinātus jogurtus – un mazāk izvēlēties maizi, cepumus, šokolādi un citus saldumus vai riekstus, jo tie lēni gremojas. Dažkārt iesaka dzert ingvera tēju vai tabletes, var palīdzēt arī citrusaugļi. Ja ir ļoti izteikts nelabums, ir arī speciāli medikamenti, bet to lietošana jāpārrunā ar savu ārstu.