Saldā krējuma pildījums mūsu ģimenei īsti nebija pa prātam. Arī vārītais krēms dažiem nepatika, saldais krējums ar biezpienu arī ne. Ideālais risinājums atnāca pats – no brokastīm pāri palikušajam biezpienam ar krējumu, piebēru cukuru un visu kārtīgi sablendēju. Saprotu, ka tiem, kas ikdienā rosās virtuvē, tas nebūs nekas jauns, taču, ja plaucētās mīklas kūciņas gatavosiet pirmo reizi un vēl kopā ar bērniem, te būs receptīte:
Plaucētā mīkla:
80 g sviesta
265 ml ūdens
160 g miltu
4 olas
šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
Sviestu, ūdeni un šķipsniņu sāls uzvāra un uzreiz pēc noņemšanas no uguns klāt pieber miltus. Kārtīgi samaisa, kamēr mīkla atlec no malām un, kad tā padzisusi, piemaisa vai pieputo olas.
Ar ēdamkaroti liek uz cepampapīra. Pēc tam ar ūdenī samitrinātiem pirkstiem uzliktās kūciņas pielabo.
Lieks cepties 190 grādu temperatūrā uz 45 minūtēm.
Svarīgi! Pirmās 30 minūtes krāsns durtiņas nedrīkst pavērt, lai kūkas nesakristos!
Šī paša iemesls dēļ pēc izcepšanas atver plīts durtiņas un neilgu brīdi kūkas vēl patur krāsnī.
Pildījumam:
2 paciņas biezpiena
6 ēdamkarotes cukura (daudzums, protams, atkarīgs no salduma sliekšņa jūsu ģimenē)
4–6 karotes krējuma
Iepilda ar konditorejas šļirci vai arī kūkas var pārgriezt un pildījumu iesmērēt ar karoti. Pēc iepildīšanas ieteicams kūkas mazliet paturēt ledusskapī, lai biezpiens labāk iesūcas un nedaudz arī sacietē.
! Šo pašu plaucētās mīklas recepti var izmantot arī eklēru pagatavošanai, tikai tad pildījumam jāatrod vārītā krēma recepte.