• Bērns patvaļīgi aiziet no bērnudārza. Kā tas varēja atgadīties?

    Bērnudārzs
    Ziņu aģentūra LETA
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Caroline Hernandez/Unsplash
    18. septembrī kāda maza meitenīte Daugavpilī pati aizgāja no dārziņa, lai viena dotos mājup. Viņu pārvēruši kādi garāmgājēji.

    Pēc tam, kad kāda meitenīte patvaļīgi izgāja no Zinātņu vidusskolas pirmsskolas Daugavpilī, no darba atlaista audzinātāja, medijus informēja pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova. Viņa atzina, ka pirmsskolas skolotāja, kura darba laikā pieļāva bērna aiziešanu no pirmsskolas teritorijas, septembra beigās ir atlaista no darba.

    Sākotnējā informācija liecina, ka

    kāds no pieaugušajiem atstājis bija atstājis vaļā bērnudārza vārtiņus un meitenīte pati aizgājusi prom.

    Tuvējā parkā bērnu pamanījusi kāda sieviete, kas nespēja palikt vienaldzīga un sazinājusies ar atbildīgajiem dienestiem. 

    Notikušais satriecis Daugavpils domi. Pilsētas mērs Andrejs Elksniņš atklāja, ka par 18.septembra notikumiem iestādē sākta iekšējā dienesta pārbaude, par kuras rezultātiem tikšot informēta gan domes, gan Izglītības pārvaldes vadība. Viņš ir pārliecināts, ka tiks arī pieņemti attiecīgie lēmumi, lai šādas situācijas vairs neatkārtotos.

    Jau tagad bērnu pastaigas laikā, no plkst. 9 līdz plkst. 13, visa Zinātņu vidusskolas pirmsskolas programmas īstenošanas vietas teritorija ir slēgta. Uz pirmsskolas teritoriju var tikt, tikai piezvanot dežurējošajam darbiniekam, kurš ver vaļā vārtus vecākiem un apmeklētājiem.

    Pēc notikušā tika atkārtoti aktualizēti iestādes darba kārtības noteikumi, darba drošības instrukcijas un veikta atkārtota instruktāža visiem pirmsskolas darbiniekiem, informēja Isupova. Aktualizēti arī visu izglītības iestāžu fiziskās drošības jautājumi izglītības iestāžu vadītāju un viņu vietnieku saimnieciskajos jautājumos darba sanāksmēs. Papildu izglītības iestāžu vadītāji apmeklēja Bērnu aizsardzības centra speciālistu vadīto semināru «Izglītības iestādes speciālists un krīzes situācijas», kurā tika aktualizēti iestādes rīcības algoritmi dažādās krīzes situācijās, tai skaitā arī tad, ja bērns ir patvaļīgi pametis izglītības iestādes teritoriju.

    «Personālam uzreiz bija jāziņo policijai,»

    personāla kļūdu atzina Izglītības pārvaldes vadītāja, piebilstot, ka, kamēr darbinieki mēģināja skaidrot, kur bērns palicis, zaudēts laiks un nevienaldzīgā garāmgājējā izrādījusies ātrāka.

    Isupova arī aicina sabiedrību būt vērīgāku pret bērniem, kas klejo pa pilsētu, turklāt ne tikai laikā, kad viņiem būtu jāatrodas mācību iestādēs, bet arī vakaros un brīvdienās. Gan Elksniņš, gan Isupova noliedza sociālajos medijos izskanējušo informāciju, ka šādi gadījumi pilsētā notiek regulāri.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē