• Bēbīša pirmā fotosesija. Kas jāņem vērā?

    Bērni
    Elva Karičkina
    31. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Daudzi jaunie vecāki vēlas iemūžināt savu jaundzimušo skaistās fotogrāfijās pie profesionāla fotogrāfa dažas dienas vai pāris nedēļu pēc mazulīša ierašanās pasaulē. Ielūkojamies, kas un kā notiek fotostudijas aizkulisēs, lai zinātu, kas jāņem vērā vecākiem, lai mazulīša pirmā bildēšanās būtu mierpilna un kļūtu par skaistu notikumu visai ģimenei. Stāsta profesionāla jaundzimuši fotogrāfe Darja Geka.

    «Mazulīša pirmā fotosesija savā ziņā ir ekskluzīva, jo teju ikvienu notikumu ir iespējams pārbildēt, taču jaundzimušā fotosesiju gan ne,» ir pārliecināta fotogrāfe Darja Geka. Viņa uzsver, ka bēbītis tikai reizi dzīvē ir tik ļoti maziņš un vecākiem ir vien aptuveni 14 dienu, lai paspētu šos īpašos mirkļus ar fotogrāfiju palīdzību saglabāt atmiņā. «Ar katru dienu bērniņš kļūst lielāks un stiprāks, viņa ķermenis iztaisnojas, var sākties arī traucējošas vēdergraizes, tāpēc pirmās divas nedēļas pēc dzimšanas šādai fotosesijai ir vispiemērotākās, jo mazulis vēl nav aizmirsis embrija pozu un viegli padodas bildēšanas procesam.»

    Īpaši pielāgota studija

    Jaundzimušo fotosesijas visbiežāk norit fotogrāfa studijā – tā ir speciāli maziem bērniņiem radīta mierīga, silta un mājīga vide, kas nodrošināta ar visu nepieciešamo aprīkojumu. Taču, ja ģimene vēlas, fotogrāfs var doties izbraukumā arī uz mājām.

    Apģērbs un aksesuāri

    Vecākiem nenāksies lauzīt galvu vai steigā iet uz veikaliem, lai mazulītim atrastu piemērotu tērpu, jo apģērbs, aksesuāri un dažādi rekvizīti bildēšanai tiek nodrošināti fotostudijā. Iepriekš gan tiek izrunātas vēlmes un saskaņoti krāsu toņi. Kad ģimene ierodas fotostudijā, viss jau ir sagatavots tieši viņu mazulītim.

    Fotogrāfa knifiņi

    Jā, fotogrāfam tik tiešām ir savi knifiņi, kā panākt, lai bērniņš fotosesijas laikā justos maksimāli komfortabli, piemēram, lai mazulītis varētu iemigt un mierīgi gulētu, fonā tiek ieslēgta baltā skaņa. «Ja bērniņš kļūst nemierīgs, uz kādu laiciņu viņu ietinu auduma autiņā, paglaudu mazajam pierīti un, kad bērniņš ir aizmidzis, atkal varu turpināt fotografēt. Savam darbam pieeju ar lielu mīlestību un pacietību, lai bez steigas pielāgotos mazulim un viņa miega ciklam,» uzsver Darja Geka.

    Vecāki var atpūsties

    Fotosesijas laikā vecāki var atpūsties, jo visu darbu izdara fotogrāfs, pat nomaina mazajam autiņbiksītes, ja nepieciešams. Mammas vienīgais uzdevums ir bērniņu pabarot tad, kad mazulītis to pieprasa. Bet pārējā laikā vecāki var palasīt žurnālu vai grāmatu, pastrādāt datorā. «Samērā bieži mamma un tētis vienkārši netraucēti paguļ, un tas nav nekas pārsteidzošs, jo fotostudijā ir īpaši miegaina atmosfēra,» atzīst fotogrāfe.

    Cik ilgi?

    Jaundzimušā fotosesija vidēji ilgst aptuveni trīs stundas. Viss atkarīgs no mazuļa miega – ja mammai pietiek piena, mazais braši ēd un viņu nemoka vēdersāpes, fotosesija paiet raiti.

    Laikus jāpiesakās

    Parasti pie izvēlētā fotogrāfa pierakstās, ņemot vērā noteikto dzemdību datumu. Nereti māmiņas vēlas pieteikt fotosesiju tad, kad zīdainis ir 7–10 dienas vecs, taču ne vienmēr fotogrāfa saspringtā grafika dēļ tas būs iespējams. Apstrādātās fotogrāfijas vecāki var saņem 6–7 nedēļu laikā pēc fotosesijas.

    Cik maksā?

    Cena par jaundzimušā fotosesiju ar vairākiem apģērbu un aksesuāru variantiem un par apstrādātām fotogrāfijām ir, sākot no 250 eiro (šāda cena ir Rīgā, citās pilsētās izmaksas var būt zemākas).

    Ņem vērā!

    Pēc jaundzimušā perioda labvēlīgs vecums fotosesijai ir četri mēneši, kad zīdainis jau labprāt guļ uz vēdera, tur galviņu, iztaisno rociņas. Reizēm mammas ar mazo brauc pie fotogrāfa bildēties katru mēnesi, lai pēc tam apvienotu 12 mēnešbildes īpašā fotogrāmatā.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē