Griķi ir universāls produkts, kas derēs gan mājas, gan savvaļas putniem. Taču spārnotie draugi jābaro pareizi, lai viņiem nenodarītu kaitējumu. Griķi iekļauti putniem atļauto graudaugu sarakstā. Tas ir neaizstājams olbaltumvielu, vitamīnu un aminoskābju avots. Griķus var dot gan kā atsevišķu cienastu, gan sajauktus ar citiem graudaugiem. Griķus iepriekš izvāra vai uzbriedina ar karstu ūdeni, neizmantojot sāli. Vari izmantot zaļos, brūnos griķus vai griķu pārslas. Un vēl griķus var diedzēt, tā sanāks vērtīga vitamīnu piedeva. Lai to izdarītu, noskalo zaļos griķus, uz pāris stundām iemērc aukstā ūdenī, pēc tam izliec tos trauciņā, pārklāj ar mitru marli un novieto kādā tumšā stūrī. Pēc 3–4 dienām cienasts būs gatavs.
Purnus nav vēlams barot ar ceptiem un neapstrādātiem griķiem, lielus graudus ir grūti sagremot. Mūsu mazajiem brāļiem ir diezgan jutīga gremošanas sistēma. Un jebkurš diskomforts putna kuņģītī var beigties bēdīgi.
Atceries! Putnu barība nedrīkst būt sālīta. Sāls putniem ir bīstams. Ja dod saulespuķu sēklas, tad tikai neceptas!