• Zvērīgs uzbrukums Vācijā. Pilsētas svētkos nodur trīs cilvēkus

    Traģēdija
    Estere Jansone
    24. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Yannick Monschau/Unsplash
    Vācijas rietumu pilsētā Zolingenē pilsētas svētku laikā kāds vīrietis piektdienas vakarā sarīkoja uzbrukumu ar nazi, nogalinot trīs cilvēkus un nopietni ievainojot vēl četrus, paziņoja policija.

    Uzbrucējs aizbēga no notikuma vietas un tiek meklēts. Uzbrukums notika pilsētas centra laukumā Fronhofā.

    «Daudzveidības svētki», ar kuriem tika atzīmēta pilsētas 650 gadu jubileja, sākās piektdien un tiem bija paredzēts ilgt līdz svētdienai. Pilsētas centra ielās bija izveidotas skatuves, kas piedāvāja tādas atrakcijas kā dzīvā mūzika, kabarē un akrobātikas priekšnesumi.

    Viens no svētku organizētājiem Filips Millers no skatuves aicināja svētku dalībniekus saglabāt mieru, bet «turēt acis vaļā, jo vainīgais diemžēl nav notverts».

    Viņš sacīja, ka «vīrietis ar nazi» ievainojis daudzus cilvēkus. Līdz šim zināms, ka no gūtajām traumām miruši trīs cilvēki, ziņo portāls BBC. Vācijas policija atklāj, ka uzbrucējs apzināti lūkojis durt cilvēkiem kakla rajonā, lai nodarītu pēc iespējas smagākas traumas. 

    «Šovakar mēs visi Zolingenē esam šokā. Mēs visi gribējām kopā svinēt mūsu pilsētas jubileju, bet tagad ir jāsēro par mirušajiem un ievainotajiem,» sociālajā tīklā «Facebook» paziņoja pilsētas mērs Tims Kurcbahs.

    Zolingene ar apmēram 160 000 iedzīvotāju atrodas netālu no lielākajām pilsētām Ķelnes un Diseldorfas.

    Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere nesen bija ierosinājusi padarīt stingrākus ieroču likumus, atļaujot publiski nēsāt tikai nažus ar asmeni, kura garums nepārsniedz sešus centimetrus. Pašlaik ir atļauts nēsāt nažus ar asmens garumu līdz 12 centimetriem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē