• Zigmars Liepiņš sašutis par pārmaiņām LNOB: Algas lielas, jēgas nekādas!

    Viedoklis
    Marta Kalniņa
    Vakar
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Ceturtdien Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Latvijas Nacionālās operas un baleta likumā – tagad trīs valdes locekļu vietā būšot divi. Būšot krietns ietaupījums. Bijušais LNOB direktors Zigmars Liepiņš uzskata, ka arī divi ir krietni par daudz.

    «Visi deputāti šobrīd par budžetu vien domājot, bet klusītiņām «zem deķa» gatavojas grozījumi operas likumā,» jau trešdien savās pārdomās par briestošajām pārmaiņām opernama pārvaldē sociālajos tīklos dalījās komponists un bijušais Latvijas Nacionālās operas un baleta direktors Zigmars Liepiņš.

    «Lietas būtība īsumā. Šobrīd pēc likuma ir trīs valdes locekļi. Funkcijas pārklājas, algas lielas, jēgas nekādas. Ir īstais brīdis no diviem atteikties, kas dos būtisku ietaupījumu algās un normalizēs darbu. Bet nē!!! Koalīcija ir izdomājusi «ģeniālu» risinājumu –  «a nu ka liksim valdē divus un, ja kas, varam pamainīt vēlreiz!»,» izklāstīja Zigmars.

    «Es vēršos pie deputātiem ar lūgumu. Nesačakarējiet LNOB! Divi valdes locekļi ir neiespējamā misija. Intrigas, kolektīva dalīšanās nometnēs, tas  kļūs par ikdienu. Pie tam Sandis Volodins jau ir konkursā uzvarējis un uz 5 gadiem apstiprināts. Viņam piekabināt vēl vienu? Tas jau pēc poļitruka izskatās.

    Tomēr ceturtdien Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Latvijas Nacionālās operas un baleta likumā, samazinot LNOB valdes locekļu skaitu no trīs uz diviem. Pamatojums – šādas

    pārmaiņas ļautu ietaupīt apmēram 104 000 eiro, ko varētu novirzīt citiem ar LNOB saistītiem izdevumiem.

    Zigmara Liepiņa rosinājums atteikties no diviem valdes locekļiem, gan daudziem kultūras jomas darboņiem šķita krietni lietderīgāks un loģiskāks. «Par divu valdes locekļu algu var izveidot vienu labu jauniestudējumu kura mums šobrīd operā iztrūkst,» pauž Teātra darbinieku savienības vadītājs Ojārs Rubenis.

    «Precīzi. Arī sabiedriskajam medijam loģiski un efektīvi būtu viens priekšnieks,» uzskata bijušais Valkas deputāts un mūziķis Vents Armands Krauklis.

    «Lai man tās gudrās galvas parāda ilgtspējīgu un veiksmīgu pārvaldības modeli, kuru vada divi vadītāji, it sevišķi jomā, kas nav tik viegli izmērāma, nosverama, saskaitāma.

    Pat pasakās karalis ir viens,

    vai ir apaļā galda bruņinieki, brālība utt. Var jau, protams, izdomāt riteni no jauna, bet nez vai šis ir tas gadījums. Piekrītu Zigmaram par visiem 100!» Liepiņa viedokli atbalsta mūziķis Jānis Aišpurs.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē