• Zemkopības ministrs Krauze rosina kontrolēt ēdienu kurjerus un mācīt viņiem higiēnu. Kā tas notiks?

    Pārtika
    Santa.lv
    Santa.lv
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Zemkopības ministrs Armands Krauze rosina stingrāk pārbaudīt ēdienu piegādātāju sniegtos pakalpojumus.

    Nesen sociālajos tīklos tika izplatīti nepatīkami video, kas sabojājuši apetīti ne vienam vien ēdienu pasūtītājam. Tajos redzams, ka ēdienu piegādes kurjeri ne tikai mēdz apčamdīt klientiem domātu ēdienu, bet arī neievēro personīgo higiēnu. Kādā no tiem pat fiksēts, ka pie kurjeriem ieradušies kaitēkļu indētāji un sparīgi apstrādā ēdienu piegādei paredzētās somas. Šādi tas vairs nevar turpināties, un nu jau pat Zemkopības ministrs Armands Krauze rosina stingrāk pārbaudīt ēdienu piegādātāju sniegtos pakalpojumus.

    «PVD uzdevums ir nodrošināt, lai Latvijas iedzīvotāji saņem drošu un kvalitātes prasībām atbilstošu pārtiku.

    Nav pieņemams, ka iegādāto pārtikas produktu kvalitāte piegādes laikā netiek nodrošināta līdzvērtīgi prasībām, kādas tās ir pārējos pārtikas ķēdes posmos. Tiekoties ar PVD ģenerāldirektoru Māri Balodi, vienojāmies, ka nepieciešami uzlabojumi pašreizējā kārtībā, sniedzot iedzīvotājiem garantiju par saņemto pakalpojumu kvalitāti un nepieciešamo higiēnas prasību ievērošanu,» uzsver zemkopības ministrs.

    Pēc sarunas ar zemkopības ministru, PVD jau piedāvājuši virkni priekšlikumu, kas nodrošinātu stingrāku uzraudzību ēdienu piegādātājiem. PVD norāda, ka ēdienu piegādes uzņēmumiem

    ir stingrāk jāraugās uz kurjeru atlasi, to apmācībām higiēnas jautājumos,

    kā arī jāuzlabo paškontroles procesi, lai pārliecinātos, ka personas, ar kurām noslēgti līgumi par ēdiena piegādi, ne tikai izprot pārtikas drošuma pamatprincipus un higiēnas prasības, bet tās arī ikdienā strikti ievēro.   

    Kā viens no risinājumiem ir kurjeru identificēšanas sistēmas izveide. Sūdzību gadījumā tas gan uzņēmumam, gan kontrolējošajai iestādei ļautu ātri noteikt konkrētu kurjeru.

    Ēdienu piegādes uzņēmumiem rekomendē arī

    ierīkot atsevišķu telpu pārvadāšanas somu uzglabāšanai un tīrīšanai, nodrošinot nepieciešamos tīrīšanas un dezinfekcijas līdzekļus.

    Šobrīd SIA Bolt Services LV jau ir nodrošinājis iespēju kurjeriem Rīgā piecos objektos saņemt mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļus, lai var veikt somu tīrīšanu. Tuvākajā laikā plānota saruna arī ar SIA Wolt Latvija pārstāvjiem.

    Pašreizējie normatīvie akti nenosaka higiēnas apmācības un obligātās veselības pārbaudes darbiniekiem, kuri piegādā ēdienu uz mājām, tāpēc tiks izvērtēta nepieciešamība veikt izmaiņas konkrētajos tiesību aktos.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē