• Zelenskis savā uzrunā «caur puķēm» kritizē Latvijas neizdarību drona notriekšanā

    Krievijas agresija
    Estere Jansone
    14. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Volodimirs Zelenskis.
    Foto: Publicitātes foto (Raigo Pajula)
    Volodimirs Zelenskis.
    Piektdien, 13. septembrī, Jaltas Eiropas stratēģijas forumā savā runā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis aicināja starptautiskos partnerus būt drošākiem un palīdzēt Ukrainai aizsargāt debesis, kopīgi atvairot Krievijas raķešu uzbrukumus.

    Ukrainas prezidents izteica neapmierinātību par Rietumu sabiedroto vilcināšanos pieņemt lēmumu ļaut Ukrainai ar tāla darbības rādiusa raķetēm pārtvert dronus un raķetes dziļāk Krievijas teritorijā.

    «Tas ir pazemojoši spēcīgajai demokrātiskajai pasaulei, ka vēl nav pieņemts lēmums notriekt Krievijas dronus ārpus Ukrainas debesīm. Tas ir izdevies tikai Baltkrievijai. Es to negaidīju. Godīgi sakot, tas ir diezgan apkaunojoši,» rūgti piebilda Zelenskis.

    «Ja mūsu sabiedrotie var apvienoties, lai notriektu raķetes un dronus virs Tuvajiem Austrumiem, tad kāpēc joprojām nav līdzīgas darbības, lai notriektu Krievijas raķetes un «šahedus» virs Ukrainas?» viņš jautāja. «Un tas nav tikai virs Ukrainas – šīs raķetes un droni lido arī uz kaimiņvalstīm.»

     

    Jau ziņots, ka 7.septembrī Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas «Shahed» tipa drons. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki situāciju monitorējuši, taču netika pieņemts lēmums nedz šo dronu notriekt, nedz pacelt gaisā Latvijā dežurējošos NATO iznīcinātājus, kas izpelnījies daļas sabiedrības kritiku. Kad drons nokrita, deaktivizēta tā kaujas galviņa, kas sākotnēji nebija eksplodējusi.

    Pēc notikušā Aizsardzības ministrija sākusi konsultācijas ar sabiedrotajiem, kas pēdējā laikā saskārušies ar līdzīgiem incidentiem. Tāpat tiek iniciētas plašākas konsultācijas, lai kopā ar NATO sabiedrotajiem meklētu kolektīvus risinājumus. Aizsardzības resorā arī sāktas izvērtēšana par atbildīgo personu rīcību incidenta laikā.

    Baltkrievijas gaisa telpā Krievijas dronu iemaldīšanās vairs nav retums. 5. septembra naktī Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni «Shahed», kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņoja aktīvistu organizācija «Belaruski Hajun», kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē