• VIDEO. Brēmanis izprovocē kautiņu Spriņģes lekcijā

    Kautiņš
    Estere Jansone
    2. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ekrānuzņēmums no video
    Trešdienas vakarā, 31. jūlijā Āgenskalna tirgus SkeptiCafe notiekošajā Ingas Spriņģes un Ivetas Kažokas lekcijā par medijiem un politiku notika negaidīts pavērsies. Tajā izcēlās kautiņš, kuru izprovocēja bijušais diplomāts Rūdolfs Brēmanis.

    Siltajā trešdienas vakarā, nepiespiestā gaisotnē vajadzēja aizritēt žurnālistes Ingas Spriņģes un «Providus» politikas pētnieces Ivetas Kažokas bezmaksas lekcijai par medijpratību un politiku. Tomēr lekciju bija ieradies vērot arī partijas Jaunlatvieši biedrs un bijušais diplomāts Rūdolfs Brēmanis. Viņu iepriekš ir dziļi aizskāruši žurnālistes Spriņģes uzskati, pētījumi un pērn radītais dokumentālais seriāls Šķelšanās, tāpēc

    skandalozais uzņēmējs no skatītāju rindām veltījis žurnālistei neglaimojošus saucienus. Notikušo bijušais diplomāts iemūžinājis video.

    «Tiem, kas pieslēdzās, reku propagandas, melu karaliene, Latvijas galvenā cenzore,  Inga Spriņģe,» pavērsis kameru uz žurnālisti saka Brēmanis. «Blakus sorosīte, Providus,» uz Ivetu Kažoku norāda Jaunlatviešu biedrs. Asās replikas acumirklī ievēroja žurnāliste un uzrunājusi publikā sēdošo Brēmani, taču vīrietis kļuva agresīvs un sāka uzdot provocējošus jautājumus.

    Žurnāliste Spriņģe centās nereaģēt uz Rūdolfa Brēmaņa replikām, taču, brīdī, kad tās kļuva skaļākas un biežākas, žurnāliste lūgusi pamest lekciju un iesaistījies arī apsargs. Darbinieks izteicis brīdinājumu kārtības traucētājam, taču Brēmaņa kompanjons apsargam lūdzis parādīt žetonu un viņu pagrūdis. Starp abiem vīriešiem sākusies cīkstēšanās. Kņadā iesaistījušies arī citi ļaudis no publikas un pasākums uz rūgtas nots tika apturēts.

    «Lūk, kas notiek nestandarta situācijas, ja diskusijā ierodas cilvēki ar pretējiem viedokļiem. Uzreiz tiek pielietots fizisks spēks,» noslēdz Brēmanis.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē