• VIDEO: Valsts policija uziet lielāko sintētisko narkotiku laboratoriju Latvijas vēsturē

    Narkotikas
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ekrānuzņēmums no video/Valsts Policija
    Valsts policija pagājušajā nedēļā Alūksnes pusē atklājusi laboratoriju un izņēmusi pēdējo gadu lielāko sintētisko narkotiku kravu – vairāk nekā vienu tonnu gatavās produkcijas, 38 tūkstošus litru dažādu ķīmisko šķidrumu, kas paredzēti narkotisko vielu ražošanai, kā arī laboratorijas aprīkojumu.

     Aizdomās par šī narkotiku rūpala uzturēšanu aizturēti astoņi starptautiskas noziedzīgas grupas dalībnieki. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

    Šī gada oktobrī, realizējot operatīvo un izmeklēšanas pasākumu kopumu, Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas (ONSSNAP) pārvaldes 3. nodaļas amatpersonas sadarbībā Valsts policijas Pretterorisma vienību OMEGA, Speciālo uzdevumu bataljonu, kolēģiem no citām ONSSNAP nodaļām, Rīgas, Latgales un Vidzemes reģiona pārvaldes amatpersonām, kā arī Kriminālistikas pārvaldes ekspertiem, Alūksnes pusē aizturēja astoņus starptautiskas noziedzīgas grupas dalībniekus.

    Starp aizturētajiem, kuri ir vecumā no 24 līdz 35 gadiem:

    • 5 ir Ukrainas pilsoņi;
    • 2 Polijas pilsoņi;
    • 1 Armēnijas pilsonis.

    Šobrīd sešām personām ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

    Kriminālprocesuālās darbības notika vienlaikus vairākās Latvijas pilsētās, tostarp veiktas septiņas kratīšanas. Jāpiemin, ka šī ir viena no pēdējo gadu lielākajām narkotiku izņemšanām. Kopumā kratīšanās izņemts:

    • vairāk nekā tonna gatavās produkcijas – sintētiskās narkotikas klefedrona;
    • vairāk nekā 38 tūkstoši litru dažādu ķīmisko šķidrumu, kas pēc ekspertu atzinuma ir prekursori jeb pamatvielas sintētisko narkotisku ražošanai;
    • laboratorijas iekārtas un dažādi priekšmeti, kas saistīti ar narkotisko vielu izgatavošanu;
    • 5 automašīnas – 3 vieglās un 2 kravas automašīnas;
    • vairāki mobilie tālruņi, SIM kartes, rūteri, portatīvais dators un citi priekšmeti, kam ir nozīme izmeklēšanā.

    Vienlaikus aizvien turpinās ekspertīzes, lai noteiktu precīzu izņemto vielu svaru un sastāvu. Narkotiskās vielas nebija paredzētas Latvijas tirgum, bet, iespējams, citām Eiropas valstīm, piemēram, Skandināvijai, kā arī Krievijas un Baltkrievijas tirgum. Viena grama šādu narkotiku «ielas vērtība» ir aptuveni 20–25 eiro.

     

     

    Operācija tika īstenota ciešā sadarbībā ar Eiropolu. Viņu pārstāvis ne tikai bija klātienē Latvijā operācijas laikā, bet arī sniedza neatsveramu atbalstu izmeklēšanā.

    Šis noziedzīgais nodarījums tiek izmeklēts kriminālprocesā, kas sākts pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas – par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā, ja to izdarījusi organizēta grupa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē