• VIDEO: Traģēdijā rallijā Lietuvā iesaistītie latviešu sportisti atgriezušies mājās. Kas īsti notika?

    Traģēdija
    Santa.lv
    Santa.lv
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Aizvadītajā piektdien Utenas rallijā notikušajā traģiskajā negadījumā iesaistītais Latvijas rallija pilots Kristaps Telle un stūrmanis Kaspars Grīva ir atgriezušies mājās.

    Piektdien Lietuvas pilsētā Utenā rallijā Samsonas Rally Utena latviešu Telles/Grīvas ekipāža iebrauca skatītāju pūlī, izraisot viena cilvēka nāvi un 14 skatītājus ievainojot. Sacensības tika apturētas.

    Lietuvas medijos izskanējuši minējumi, ka traģisko negadījumu, iespējams, izraisījis tas, ka siena ķīpas, ar kurām rallijā bija iezīmēts pagriezienu virziens, pirms tam bija nogāzuši citi automobiļi. Tāpēc latviešu ekipāža nepamanīja pagriezienu.

    Kā vēsta ziņu aģentūra LETA, tad šobrīd neesot informācijas, ka latviešiem būtu izvirzītas apsūdzības. Latvijas Automobiļu federācijas viceprezidents Jānis Krastiņš, kurš pats bija šajā rallijā, paudis, ka Lietuvas policija pašlaik veic izmeklēšanu. 

    Lietuvas medijos minēts, ka saistībā ar traģisko negadījumu ir uzsākta pirmstiesas izmeklēšana par nonāvēšanu aiz neuzmanības.

    «Varu apstiprināt, ka ir nopratināti visi, kas bija tieši iesaistīti tajā negadījumā. Tas ir fakts,» sacīja Krastiņš. «To, kurš ir vainīgs vai nevainīgs, noteiks Lietuvas tiesa,» piebilda viņš.

    Latvijas sportisti pēc visu nepieciešamo procedūru veikšanas jau ir atgriezušies mājās Latvijā.

    Krastiņš norādīja, ka vietā, kur noticis negadījums, pirms bīstamā pagrieziena nav bijusi brīdinājuma zīme. Viņš uzsvēra, ka tādas nepieciešamība iekļauta arī Starptautiskās automobiļu federācijas drošības noteikumu ieteikumos. «Saprotu, ka pārvietot kalnā 900 kilogramus smagu ķīpu ir grūti, bet viena šāda bulta pilnībā būtu novērsusi traģēdiju, kāda notika Lietuvā,» pārliecināts ir Krastiņš.

    Kā norādīja Krastiņš, kurš pats arī bija šajā rallijā, tad pašlaik Lietuvas policija veic izmeklēšanu, bet viņa rīcībā nav informācijas, ka latviešiem būtu izvirzītas kādas apsūdzības. 

    «Varu apstiprināt, ka ir nopratināti visi, kas bija tieši iesaistīti tajā negadījumā.

    Tas ir fakts,» sacīja Krastiņš. «To, kurš ir vainīgs vai nevainīgs, noteiks Lietuvas tiesa,» viņš atzīmēja.

    Tāpat Krastiņš pastāstīja, ka vietā, kur noticis negadījums, pirms bīstamā pagrieziena nav bijusi brīdinājuma zīme. «Mēs tādās vietās Latvijā uzstādām metru reiz trīs ar pusi metrus lielu brīdinājuma zīmi ar bultu pa labi vai pa kreisi, un tad ir diezgan skaidrs, kur tev ir jābrauc, pat ja tu esi kļūdījies bremzēšanā vai pagriezienā,» sacīja LAF viceprezidents. 

    Viņš uzsvēra, ka tas minēts arī Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) drošības noteikumu ieteikumos. «Saprotu, ka pārvietot kalnā 900 kilogramus smagu ķīpu ir grūti, bet viena šāda bulta pilnībā būtu novērsusi traģēdiju, kāda notika Lietuvā,» pārliecināts ir Krastiņš. Arī nelaimes aculiecinieki sociālajos tīklos izsaka pārmetumus organizatoriem, kas neesot pieteikami parūpējušies par skatītāju drošību.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē