• VIDEO: «Šī ir sātana māja!» Deputāte kliedz, lai izdzen velnu no Eiroparlamenta ēkas

    Eiropas Parlaments
    Marta Kalniņa
    18. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: X, Facebook
    Visai dīvaini sācies jauno deputātu darbs Eiroparlamentā. Šodien deputāte no Rumānijas ieradās suņa uzpurnī un ar savu kliegšanu sēdes laikā pamatīgi pārbiedēja kolēģus.

    Pirmo reizi Eiroparlamentā nonākusi Rumānijas galēji labējās partijas S.O.S. līdere Diāna Sošoaka. Dzimtenē viņa jau sen kļuvusi slavena ar savu dīvaino uzvedību un viedokli par imigrāciju, vakcināciju un karu Ukrainā, un nu iespēja iepazīt Diānu ir viņas jaunajiem kolēģiem Eiroparlamentā. Tiesa – ne tajā jaukākajā veidā. Šodien viņa tika izraidīta no plenārsēžu zāles, jo pieprasīja vārda un reliģijas brīvību, kliedzot un turot virs galvas ikonas. Zāli viņa pameta, uzvelkot līdzpaņemto suņa uzpurni. Izejot no parlamenta ēkas, deputāte paziņoja: «Šī ir sātana māja šeit Briselē!»

     

     

     Apsēstība ar šo domu viņu pavada jau no pirmās dienas Eiroparlamentā.

    «Tāpat kā Rumānijas parlamentā, arī šeit sanākuši velni,» šonedēļ žurnālistiem paziņoja 48 gadus vecā deputāte.

    «Es atvedīšu šurp priesteri, lai viņš iesvēta šo biroju un visas vietas, kuras vien var. Tās ir manas tiesības uz reliģiju un savas ticības izpaušanu,» uzsvēra Diāna.

     Savā pirmajā darbdienā Sosoača ieradās parlamentā, saposusies tradicionālajā runāšu tautastērpā un atklāja, ka līdzi paņēmusi speciālus aromātiskos sveķus, sveces un ikonas. «Uzreiz visu attieksme mainījās,» novērojusi rumāniete. Pat Eiroparlamenta priekšsēdētāja Roberta Metsola esot sabijusies.

    «Es devos pie Metsolas kundzes un, kad viņa mani ieraudzīja, kļuva balta.

    Es aicināju viņu uz tikšanos, bet viņa kļuva arvien baltāka un baltāka. Pēc tam teica: «Lūdzu, atsūtiet man konkrētu laiku, un esmu atvērts sarunai ar jums,»,» stāsta Diāna.  

    Nedēļas sākumā, kad notika parlamenta prezidenta ievēlēšana, Sošoaka video demonstrēja, kā savā vēlēšanu biļetenā nosvītrojusi Metsolas un Montero vārdus, un to vietā uzrakstījusi: «Nē Ukrainai, Nē LGBT, Nē ES diktatūrai!»

    Trešdien savā pirmajā runā jaunā eiroparlamentāriete apsūdzēja Eiropas savienību Rumānijas graušanā un aicināja apturēt ieroču sūtīšanu uz Kijivu. «Jūs iznīcinājāt Rumāniju,

    rumāņi ir nabadzīgi dēļ nemitīgās palīdzības ukraiņiem,» sacīja Diāna

    un paziņoja, ka esot apspriedusi kara izbeigšanu ar Maskavu, jo Krievija esot «vienīgā puse, kas vēlējās apspriest mieru.»

    Rumānietes uzvedība kļūst arvien ekscentriskāka, un jaunie kolēģi nu jau ar bailēm gaida katru nākamo dienu…

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē