• VIDEO: Noskaidrots, kurš sašāva ASV prezidenta kandidātu Donaldu Trampu. Ir arī citi upuri…

    Noziegums
    Marta Kalniņa
    14. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    ASV priekšvēlēšanu cīņas izvērtušās ne vien karstas, bet pat asiņainas. Republikāņu kandidāts Donalds Tramps nupat bija sācis savu uzstāšanos Pensilvānijas štatā, kad pūlī atskanēja šāvieni un prezidenta kandidāts šausmās saķēra savu ausi.

    Pēc dažām dienām notiks Republikāņu partijas konvents, kurā Tramps no partijas vidus oficiāli tiks nominēts prezidenta vēlēšanām, tāpēc šo pasākumu apmeklēja milzīgs ļaužu daudzums. Šāvieni pūlī atskanēja aptuveni 10 minūtes pēc Trampa uzrunas sākuma. Uz Trampa sejas bija asinis. Bijušo ASV prezidentu ar asiņojošu ausi slepenā dienesta aģenti steigšus veda prom no tribīnes. Jau pēc mirkļa tika paziņoja, ka Trampam viss esot labi.

     
    «Es uzreiz sapratu, ka kaut kas nav kārtībā, jo
     
    dzirdēju svilpojošu skaņu, šāvienus un sajutu, kā lode cauršauj ādu. Bija daudz asiņu,» pēc uzbrukuma pauda Tramps.  

    FIB jau identificējis šāvēju, kas iesaistīts atentāta mēģinājumā pret ASV prezidenta amata kandidātu. Vainīgais ir kāds 20 gadus vecais Tomass Metjū Krūkss no tuvējās apkaimes Pensilvānijas štatā. Uzbrukumā cieta ne tikai Tramps. Nogalināts viens mītiņa dalībnieks, bet divi smagi ievainoti. Krūkss uzreiz pēc uzbrukuma tika nošauts.

    Krūkss pirms diviem gadiem pabeidza vidusskolu un bijis republikāņu atbalstītājs. Šīs būtu bijušās pirmās prezidenta vēlēšanas, kurās viņš varētu atdot savu balsi. Krūksa tēvs Metjū CNN sestdienas vakarā sacīja, ka vēl cenšas saprast «kas pie velna notiek» un sākumā grib runāt ar tiesībsargājošām iestādēm.

    Tā kā nozieguma vietā nogalinātajam šāvējam neesot bijis līdzi nekādu personību identificējošu dokumentu un lietu, viņa personību esot noskaidrojuši, izmantojot DNS testu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē