• VIDEO: Grīziņkalnā notriekts puika – «Šīs ir asinis uz Rīgas domes ierēdņu rokām»

    Satiksmes negadījumi
    Santa.lv
    Santa.lv
    29. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Tallinas un Krāsotāju ielas krustojumā šodien noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā cietis nepilngadīgs jaunietis. Soctīklu lietotāji norāda, ka šī vieta jau sen ir uzskatāma par bīstamu.

    Soctīkla «X» lietotāji norāda, ka Grīziņkalna apkaimes biedrība jau ilgu laiku ir lūgusi Rīgas domei, lai šajā krustojumā tiktu izveidota gājēju pāreja. Neskatoties uz ilgajiem centieniem, šie pūliņi nav vainagojušies panākumiem.

    «Grīziņkalna apkaimes biedrība ir daudzas reizes vērsusies Rīgas domē, lai šeit tiktu ierīkota droša gājēju pāreja, tomēr Rīgas dome uzskata, ka tai šeit nav jābūt,» raksta Andrejs Urbāns.

    Valsts policija ziņo, ka negadījumā smagi cietis pusaudzis. Incidents noticis Tallinas un Krāsotāju ielas krustojumā. Automašīnas «Volkswagen» vadītājs uzbraucis nepilngadīgam zēnam, kurš nogādāts slimnīcā. 

    Neapmierinātību ar šo situāciju pauduši arī citi «X» lietotāji:

    • Varbūt var publicēt to amatpersonu vārdus, kuri parakstījuši atbildes uz biedrības iesniegumiem?
    • Šoreiz varu piekrist, @RigasDome amatpersonu neizdarību dēļ notiek traģēdijas. Es atceros laikus, kad RDSD vadīja Zarumba vai Strods, šim pastiprināti tika pievērsta uzmanība. Skaidrs, ka no šādiem maziem projektiem atpakaļ nekas liels neatnāks. Veselību bērnam.
    • Akdies vai puikam viss būs labi? Es nevaru izturēt Rīgas domes bezdarbību attiecībā uz gājēju drošību! Jums vismaz 30km/h – manā apkaimē ceļā uz skolu ir visi 50km/h, kas nozīmē letālu iznākumu šādos gadījumos. Drausmīgi.
    • Parastā «Rīga attīstās» atbilde ir, ka vajag 3 gadījumus, lai iekļautu vietu melno punktu kartē. Un tad var sākt gaidīt uz uzlabojumu.

    • Un ko dod 30 km/h zīmes, ja Valsts policija un Rīgas pašvaldības policija to nekad pilsētā nekontrolē, un vēl atļaujas preses relīzē noplātīt rokas, ka tā jau ir – vidējais (!) ir 10km/h virs atļautā braukšanas ātruma. Rīgas domi arī tas neuztrauc. Pārejas liek pievērst uzmanību

    • Tas bija laika jautājums, ka tā notiks. Ja neaizvāks tos krūmus milzu podos, šādi gadījumi būs vēl. Uz ielas tomēr svarīgāka par visu ir redzamība un drošība, nevis hipserīgas idejas par zaļumiem. Gribi zaļumus, audzē lokus palodzes, nevis čakarē ielas!

     

    Rīgas satiksme sākotnēji ziņoja, ka Ceļu satiksmes negadījuma dēļ apstājusies 5. maršruta trolejbusu kustība abos virzienos. Vēlāk trolejbusu kustība tika atjaunota.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē