• Vēl trūkst vienam kursam. Ar vēzi slimais jaunietis sācis saņemt pusmiljonu dārgās zāles

    Vēzis
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ekrānuzņēmums no video
    Vasaras izskaņā sabiedrību satrieca 19 gadus vecā Gabriela Mutora stāsts. Viņš sirgst ar ļaundabīgu audzēju – neiroblastomu, kas attīstījusies muguras vidusdaļā. Lai slimību ārstētu, ārstu konsīlijs bija nozīmējis imūnterapiju, kuras ārstēšanai nepieciešams teju pusmiljons eiro. Valsts Gabriela ārstēšanai sedza pavisam niecīgu daļu.

    Pusaudzis Gabriels šausminošo diagnozi – neiroblastoma saņēma pirms diviem gadiem. Slimība jauneklim ir atņēmusi kustību spējas un ik dienas liek pārciest stipras sāpes. Gabriels ir izturējis 10 ķīmijterapijas un 20 staru terapijas, kā arī operāciju. Tomēr, kad likās, ka audzējs jau uzveikts un beidzot var atsākt mācības, kā ļauns murgs audzējs atgriezās vēl agresīvāks, izplatoties pa visu krūškurvi un nospiežot kāju nervus. Lai nepiedzīvotu kāju paralīzi, tika veikta operācija, kas atbrīvoja nospiestos nervus. Operācija bija veiksmīga un Gabriels atkal var staigāt, taču no vēža ir jāturpina ārstēties.

    Gabrielam ārstu konsīlijs nozīmēja imūnterapiju, kas slimību var apturēt, taču zāles ir ļoti dārgas un valsts tām sedz tikai nelielu daļu. Kopā nepieciešamā summa pusgada ārstēšanās kursam ir  496 720 eiro, valsts apmaksā 14 228,72 eiro, kas nozīmē, ka pašam Gabrielam jāmaksā 482 491,28 eiro.

    Mutoru ģimenes nelaime satrieca Latvijas sabiedrību. Ļaudis bija pārsteigti par zāļu neadekvātajām izmaksām, bet citi bija pārsteigti, ka no valsts budžeta smagu slimību ārstēšanai ir pieejama tik neliela summa. Uz Mutoru ģimenes lūgumu palīdzēt, atsaucās daudzi – Gabrielam dažu nedēļu laikā tika saziedoti virs 200 000 eiro. Nu jaunietis var saņemt pirmās zāļu devas. «Te tas ir! Latvija kā viena liela ģimene, rokās sadevušies,» LTV1 raidījumam Panorāma sacīja Gabriela mamma Ivanda.

    Raidījums norāda, ka Gabrielam pietrūks nauda vēl pēdējam kursam. Patlaban labvēļi saziedojuši vairāk kā 387 000 eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē