• Vaļņu iela Vecrīgā izskatīsies pavisam citādi! Deputāte Andersone izstāsta, kas mainīsies

    Rīga
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ekrānuzņēmums no video
    Rīgas domes deputāte Inese Andersone atklāj, ka jau tuvāko gadu laikā Vecrīgas artērija – Vaļņu iela – mainīsies līdz nepazīšanai. Kas tur notiks?

    «Vecrīga ir daļa no Rīgas vēsturiskā centra un ir Latvijas sirds. Vaļņu iela kā viena no galvenajām Vecrīgas artērijām tuvākajos gados piedzīvos būtiskas pārmaiņas gan telpiskajā struktūrā, gan gājēju komforta līmeņa paaugstināšanā,» sacīja politiķe.

    Lai gan Vaļņu iela jau izsenis plānošanas dokumentos ir norādīta kā gājēju iela, šobrīd ielas telpā dominē automašīnas, gājējiem atvēlētas vien 1 – 2 metru platas ietves, kurās pa ceļam maisās arī ieejas veikalos, tādejādi apgrūtinot pārvietošanos vecpilsētas apmeklētājiem.

    Andersone atklāj, ka ar Eiropas Savienības līdzfinansējuma atbalstu jau drīzumā būs iespējams īstenot projekta «Vecrīgas publiskās ārtelpas attīstības» 1.kārtu, būtiski mainot situāciju Vaļņu ielā un vairākās tuvējās ielās.

    Projekta ietvaros tiks veikta ielu seguma pārbūve, taču vienlaikus tas tiks pielāgots visas Vecrīgas koptēlam.

    Vaļņu iela kļūs draudzīgāka cilvēkiem ar kustību traucējumiem un māmiņām ar bērnu ratiņiem, jo tiks izmantoti «bez barjeru» vides pieejamības principi. Tāpat iela tiks dekorēta ar labiekārtojuma elementiem un apstādījumiem, lai ļaudīm tajā būtu patīkami uzturēties un atpūsties. Lai tūristiem un vecpilsētas apmeklētājiem būtu viegli orientēties, tiks izveidota vienota norāžu sistēma, kā arī uzlabots apgaismojums, palielinot drošību un veidojot apgaismojuma elementus kvalitatīvā dizainā. Tāpat domnieki nav aizmirsuši par velosipēdistiem – Vaļņu ielā taps jaunas velosipēdu un skūteru novietnes.

    Projektu paredzēts uzsākt šī gada septembrī ar būvprojekta minimālā sastāvā izstrādi, tālāk turpinot ar būvprojekta izstrādes stadiju, kam sekos būvniecības darbi.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē