• Vairs nevarēs klausīties Gazmanovu, Ļepsu, Shaman un citas krievu zvaigznes

    Krievijas agresija
    Estere Jansone
    5. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Straumēšanas vietne Spotify un video koplietošanas vietne Youtube paziņojuši, ka bloķēs Eiropas Savienības sankcijām pakļautos krievu māksliniekus. To vidū ir Grigorijs Ļepss, Oļegs Gazmanovs, Jaroslavs Dronovs jeb Shaman, Poļina Gagarina, Vjačeslavs Manučarovs, Jūlija Čičerina.

    Video koplietošanas vietne YouTube jau ir slēgusi pazīstamu krievu mākslinieku profilus, līdzīgi ir rīkojies ar Spotify, ziņo Krievijas mediji.

    Jūnija beigās Spotify bija pirmā vietne, kas bloķēja sankcionētos krievu mūziķu, bet nu viņu pēdām sekojusi Youtube, kurai īpašu lūgumu izteikusi Lietuvas Radio un televīzijas komisija (LRTK). Komisija pamatoja savu lūgumu, ka šīs personas atrodas Eiropas Savienības sankciju sarakstā. Neraugoties uz šo, prokremliskās grupas Ļube kanāls vēl ir atrodams vientē Youtube, savukārt Spotify aplikācijā viņus vairs neatrod.

    Pret Ļubi, Ļepsu un Gazmanovu ES sankcijas ir piemērotas jau kopš 2022. gada, kad Krievija sāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. Shaman, kura īstais vārds ir Jaroslavs Dronovs, un Poļina Gagarina tika iekļauti jaunākajā ES sankciju paketē vien jūnija izskaņā.

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē