• Vai Latvijā tiešām tirgo Ziemeļkorejas plūmes? Veikals skaidro, kā tas gadījies

    Pārtika
    Estere Jansone
    29. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Thomas Evans/Unsplash
    Vairāki pircēji pauduši sašutumu lielveikalu tīklam Maxima. Veikalu augļu nodaļā ievērojuši, ka plūmēm izcelsmes valsts norādīta Ziemeļkoreja. Kā tad tā?

    Žurnāliste Zane Eniņa sociālajos tīklos dalījusies ar neparastu attēlu. Viņas vīrs, iepērkoties pārtikas veikalā Maxima Cēsīs, manījis ko savādu  – uz plūmju cenu kartes norādīts, ka augļu izcelsmes valsts ir Ziemeļkoreja. Ļaudis pauduši sašutumu, jo Ziemeļkoreja ir ne tikai pakļauta rietumvalstu sankcijām, bet arī ir bēdīgi slavena ar skarbo politiku un dzīves apstākļiem.  Kopš 2006. gada ES ir pakāpeniski noteikusi ierobežojošus pasākumus pret Ziemeļkoreju, reaģējot uz tās kodolieroču un ballistisko raķešu izstrādes darbībām, kas nopietni apdraud starptautisko mieru un drošību. Pret Ziemeļkoreju vērstais sankciju režīms patlaban ir viens no visierobežojošākajiem spēkā esošajiem sankciju režīmiem, tāpēc Latvijas veikalos šīs valsts produktus pārdot nav iespējams. 

     

     

    «Tā ir bijusi cilvēciska kļūda. Veikala darbinieks ir pārrakstījies un Ziemeļmaķedonijas vietā ierakstījis Ziemeļkoreja,» sacīja Maxima pārstāve Raina Anna Ločmele.  «Tiklīdz uzzinājām šādu faktu, nekavējoties nomainījām cenas.» Veikala pārstāve pieļauj, ka kļūda, visticamāk, notikusi brīdī, kad produktam mainīta cena un izveidota jauna cenu zīme. Viņa apgalvo, ka šāds misēklis gadījies tikai vienā Maxima veikalā un ticis zibenīgi ātri novērsts.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē