• Vāc parakstus, lai Latvija vairs nepiedalītos Eirovīzijā. Naudu esot jānovirza sportam

    Eirovīzija
    Ziņu aģentūra LETA
    17. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dons Eirovīzijā Zviedrijā.
    Foto: Publicitātes foto
    Dons Eirovīzijā Zviedrijā.
    Sabiedrības iniciatīvu platformā «Manabalss.lv» sākta parakstu vākšana par Eirovīzijai paredzētā finansējuma novirzīšanu Latvijas sportam.

    Kā iniciatīvas autors norādīts Kristaps Bogdanovičs. Iniciatīvā pausts aicinājums pārtraukt Latvijas dalību Eirovīzijā, jo esot visai apšaubāmi, vai Eirovīzija būtiski palīdz Latvijas tēlam un reputācijai.

    Viņaprāt, cilvēki, kuri piedalās dziesmu konkursā, mēdz uzvesties «piedauzīgi un to arī afišē kā normu». Iniciatīvas autors akcentē, ka ir Eiropas valstis, kas Eirovīzijā nepiedalās dažādu iemeslu dēļ, tostarp finansiālo.

    «Latvijai savu jau tā problemātisko publisko finansējumu labāk, lai iegulda tur, kur mums ir skaidri ieguvumi. Tāpēc aicinu izbeigt Latvijas dalību Eirovīzijā, nerīkot «Supernovu» un novirzīt finansējumu sportam,» pausts iniciatīvā.

    Bogdanoviča ieskatā nav normāli, ka Latvijas Biatlona federācijai (LBF) ir jāvāc ziedojumi, lai startētu pasaules čempionātā, kas, pēc iniciatīvas autora domām, «pilnīgi noteikti ir svarīgāk par Eirovīziju».

    «Līdz ar sporta nostiprināšanu un vēl lielākiem sasniegumiem arī jaunatnei būs aizvien vairāk tiešām pozitīvu piemēru – panākumus un atpazīstamību guvušu sportistu, kuriem līdzināties,» klāsta iniciatīvas autors.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē