• Upīša pieminekli jānovieto Zoodārzā pie Sibīrijas lāčiem – Bikše rod risinājumu

    Piemineklis
    Santa.lv
    Santa.lv
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Diskutējot par pieminekļu jaukšanu un uzstādīšanu, TV24 raidījumā «Kārtības rullis» tēlnieks, LMA profesors, bijušais Saeimas deputāts Aigars Bikše nāca klajā ar ierosinājumu, ka Upīša pieminekli vajag nevis dalīt uz pusēm, bet saglabāt neskartu, piemēram, Zooloģiskā dārza Sibīrijas lāču voljērā.

    «Rīgas Dome grib nošaut divus zaķus – novākt veco Upīša pieminekli un no tā uzreiz uztaisīt arī jaunu pieminekli. Manuprāt, tā ir milzīga problēma, ar saviem kolēģiem arī esmu to pārrunājis, tas ir absolūti nepieņemami. Ja tiešām sabiedrība grib kaut kā komentēt, pārvietot kādu pieminekli, tad noteikti tam ir jābūt konkursam. Te ir nekorekts deputātu lēmums. Upīša piemineklis, ko ir veidojis tēlnieks Terpilovskis, ir skarbā stila laika piemineklis, tur ir daudz pieklājīgas tēlniecības un, ja mēs negribam to redzēt pilsētas centrā, tam ir vieta kaut kur citur. Var atrast veidu. Man ienāca prātā doma, ka to varētu novietot Zooloģiskajā dārzā Sibīrijas lāču voljērā. Piemineklis vismaz nebūs sabojāts, kāds pēc 30 gadiem varēs to izņemt ārā.»

    Tēlnieks arī iesaka domāt plašākās kategorijās un dzīvot līdzsvarā.

    «Gribu teikt, ka mēs esam laba, veselīga sabiedrība, kas cīnās ar kādām problēmām. Un tas ir normāli. Tāpēc, ja nojaucam vienu pieminekli, uzceļam vietā citu. Ja pasakām kādu kritisku lietu, pasakām arī ko labu. Tā lielā nelaime ir tā, ka mēs mitoloģiski uzveļam bēdu bumbu un tad tajā dzīvojam.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē