• Tuvākajās dienās taps zināms, kur ēdīs Saeimas deputāti

    Saeima
    Ziņu aģentūra LETA
    11. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Saeima/Flickr
    Tuvākajā laikā vārētu kļūt skaidrs, vai un kādi ēdināšanas pakalpojumi nākotnē būs pieejami Saeimas ēkā, medijiem ziņo parlamenta Preses dienests.

    Preses dienests gan neprecizēja, kas ir «tuvākais laiks».

    Atsaucoties uz Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likumu un Ministru kabineta noteikumiem par publiskas personas mantas iznomāšanu, Saeimā aģentūrai norādīja, ka uzņēmumiem ir iespēja pieteikties telpu nomai, lai Saeimas deputātiem un darbiniekiem sniegtu ēdināšanas pakalpojumu.

    Patlaban Saeimas ēdnīca uz nenoteiktu laiku ir slēgta.

    Tas saistīts ar to, ka iepriekšējais telpu nomnieks nepagarināja telpu nomas līgumu un jauns pakalpojuma sniedzējs līdz šim nav pieteicies, norādījis Preses dienestā. Lai nozari uzrunātu iesaistīties un piedalīties, informācija par iespējām nomāt telpas tikusi izplatīta iespējami plašam potenciālo interesentu lokam, tajā skaitā Latvijas Ēdinātāju apvienībai, kas apvieno šīs nozares uzņēmējus, teica Saeimas Preses dienestā.

    Ņemot vērā radušos situāciju, ja netiks atrasts telpu nomnieks, kas būtu ieinteresēts piedāvāt esošajās telpās atbilstošu ēdināšanas pakalpojumu, tiek apsvērta iespēja, veicot iepirkumu, sameklēt nomnieku, kas ierīkos pašapkalpošanās pārtikas kiosku, lai deputātiem un darbiniekiem ikdienā būtu iespējams iegādāties dažāda veida ēdienu, norādīja Saeimas Preses dienestā.

    Vienlaikus tuvākajā laikā tiks rīkota atkārtota telpu iznomāšanas procedūra, lai piesaistītu interesentus ēdināšanas pakalpojuma nodrošināšanai Saeimā.

    Kritiski par esošo situāciju ir izteicies Saeimas deputāts Ainārs Šlesers (LPV), norādot, ka

    «izskatās, ka ēdināšanas uzņēmumi ir vienojušies boikotēt piedāvājumu nomāt Saeimas kafejnīcu».

    Šlesers paudis minējumu, ka ēdināšanas uzņēmumi nevēlas nodrošināt pakalpojumu, jo netiek samazināts pievienotās vērtības nodoklis.

    Iepriekš ēdināšanas pakalpojumus Saeima sniedza SIA «MISE.VK».

    Kā liecina «Firmas.lv» dati, pērn SIA «MISE.VK» apgrozījums bija 375 466 eiro, bet peļņa – 26 099 eiro. Uzņēmums reģistrēts 2012.gadā, tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmums pieder Irinai Šnēvelei.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē