• Turpmāk būs mierīgāk: Rīgas lidosta izstrādājusi rīcības plānu trokšņa samazināšanai

    Lidosta Rīga
    Estere Jansone
    19. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Riag Airport/Flickr
    Rīgas lidosta, sadarbojoties ar pašvaldībām, valsts institūcijām, aviokompānijām un VAS «Latvijas gaisa satiksme», ir izstrādājusi rīcības plāna trokšņa samazināšanai projektu, liecina informācija oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

    Sagatavojot rīcības plānu, tika ņemti vērā trokšņa stratēģiskās kartes prezentāciju laikā saņemtie iedzīvotāju priekšlikumi.

    Paredzēts turpināt veikt Rīgas lidostas sāktos operacionālos pasākumus, tai skaitā kontrolēt pārlidojumus pār apdzīvotām vietām, manevrēšanas ceļu izmantošanu nakts laikā, veicināt nepārtrauktu augstuma samazināšanu un ielidošanas procedūru izmantošanu, kas nešķērso Olaines pilsētu un Rīgas Rītabuļļu apkaimi.

    Plānots arī veikt jaunus pasākumus, tai skaitā kontrolēt «Airbus A220–300» specifiskā trokšņa novēršanas gaitu, veicināt pacelšanos uz dienvidiem un ielidošanu no dienvidiem, noteikt minimālās prasības lidaparātu augstuma uzņemšanai, kas neizmanto skrejceļa galu manevrēšanas ceļus. Tāpat plāns paredz turpināt sāktos un ieviest jaunus informatīvos, izglītojošos un izpētes pasākumus, tostarp nodrošināt pilotu un gaisa satiksmes dispečeru apmācības par lidaparātu troksni.

    Rīcības plāns tiks īstenots četru gadu periodā no 2024. līdz 2028.gadam un paredz pasākumus, kas mazinās lidaparātu troksni Mārupes un Olaines novada, Rīgas un Jūrmalas valstspilsētas teritorijās.

    Jau ziņots, ka 2023.gadā Rīgas lidostā apkalpoja kopumā 6,631 miljonu pasažieru, kas ir par 23,2% vairāk nekā gadu iepriekš, kad tika apkalpots 5,381 miljons pasažieru, taču par 15% mazāk nekā 2019.gadā, kad lidostā tika apkalpoti 7,798 miljoni pasažieru.

    Rīgas lidosta ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē