• «Tik ilgi gaidīts…» Annas Jansones vīrs dalās smeldzīgās atmiņās par traģiski zaudēto sievu

    Pazudis bez vēsts
    Estere Jansone
    25. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Šonedēļ izskanēja skumja vēsts – visticamāk, atrastas kopš pērnā gada novembra pazudušās Annas Jansones mirstīgās atliekas. Visu šo laiku viņas vīrs Juris Evertovskis nepaguris meklēja sievu un cerēja, ka Anna ir dzīva. Juris neslēpj, ka tagad viņa dzīve vēlreiz apmetusi kūleni…

    «Vairs nezinu, ko darīt… mums visi lēmumi bija kopīgi. Par mājokļa iekārtošanu, par bērnu audzināšanu, par laika aizpildīšanu, par darbiem, par visu. Tik daudzas lietas biju atlicis, par kurām jāizlemj, kad būsim abi… Un tas viss atliktais tagad sabrūk. Ko nu? Kaut vai par Lū kapavietas iekārtošanu… Tagad būs jālemj divatā mums palikušajiem, kādu gribam māsiņai un mammai to kapiņu… Tik ilgi nogaidīts,» ar sāpīgu vēstījumu vietnē X vakar dalījies bezvēsts pazudušās Annas Jansones vīrs Juris. Kamēr par Annu nebija nekādu ziņu, Jurim bija cerība, ka novembrī no mājām aizgājusī sieva ir dzīva. Šondēļ šī cerība izplēnējusi. Teju pēc deviņiem mēnešiem kopš Annas pazušanas, 21. jūlijā, kāds sēņotājs Kalnciema pagastā, netālu no mājas «Mežmaļi» uzgāja sievietes mirstīgās atliekas un mantas.

    Valsts policija konstatēja, ka sievietes apģērbs un citas pazīmes atbilst pazudušās Annas aprakstam. Jansones vīrs mantas ir apskatījis un apstiprinājis, ka tās patiešām piederējušas viņa dzīvesbiedrei. Sievietes mirstīgās atliekas atrastas aptuveni četrus kilometrus no automašīnas, ar kuru viņa pārvietojusies pazušanas dienā. Policija vēsta, ka iepriekš vietai nebija iespējams piekļūt, jo to klājis ūdens. Par Annas nāves cēloni pagaidām ziņu vēl nav.

    Tagad Jurim jāpieņem doma, ka Annas vais neatgriezīsies. Atceroties abu kopdzīvi, Juris stāsta, ka mīļotā allaž spējusi rast vislabāko risinājumu dažādiem ikdienišķiem jautājumiem, vienmēr izvēlējusies pareizos lēmumus. «Viņas viedoklis bija vērtīgs un svarīgs tieši tāpēc, ka viņa vienmēr iedomājās ko tādu, ko es nespēju iedomāties. Viņa vienmēr zināja to, ko es nezināju, izpētīja to, par ko es pat nezināju, ka jāpēta. Un to nu nekādi neaizvietos,» ar saviem sekotājiem, kuru dzīvojuši līdzi viņa ģimenes traģēdijai, dalās Evertovskis. Viņš stāsta, ka Anna bijusi ģimenes vilcējspēks, kā arī spēcīgs psiholoģiskais atbalsts vīram.

    «Viņa mani lielā mērā izaudzināja tādu, kāds esmu!

    Tieši tie 20+ un mija uz 30, kad cilvēks veidojas par pieaugušo, par vecāku, veido savu dzīvi… Visu šo laiku, kādus 10 gadus, mēs katru dienu viens otrā ieklausījāmies, un viņa man ir bezgalīgi palīdzējusi attīstīties un pieaugt,» siltās un smeldzīgās atziņās par sievu tagad dalās Juris.

    Anna pagājušā gada 1. novembrī ar četrus mēnešus veco meitiņu Luīzi izgāja no savas dzīvesvietas un pazuda. Nākamajā dienā, 2. novembrī, policisti mežā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā atrada automašīnu, kurā bija miris zīdainis. Ekspertīžu rezultāti liecina, ka meitenīte mirusi 1. novembrī no zīdaiņu pēkšņās nāves sindroma, vardarbības pazīmes nav konstatētas, kā arī organismā nebija ķīmisku vielu palieku. Annas vīrs neslēpa, ka sieviete cietusi no smagas pēcdzemdību depresijas, tādēļ šāds traģisks notikums ar bērnu varēja likt viņai rīkoties neparedzami.

     


     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē