• «Tas ir dzīvības un nāves jautājums.» Floridai tuvojas postošākā vētra pēdējā simtgadē

    Dabas stihijas
    Estere Jansone
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    ASV prezidents Džo Baidens aicinājis Floridas iedzīvotājus bēgt no tuvojošās viesuļvētras «Miltons», brīdinot, ka piektās kategorijas vētra var izvērsties par ļaunāko dabas katastrofu, kas skārusi Floridas štatu pēdējā simtgadē.

    «Tas ir dzīvības un nāves jautājums, un tas nav pārspīlējums,» brīdināja Baidens, aicinot visus, kam dots rīkojums evakuēties, to nekavējoties darīt.

    ASV Nacionālais Viesuļvētru centrs (NHC) ziņoja, ka otrdien Miltons sasniedza piektās kategorijas viesuļvētras spēku, brāzmām sasniedzot ātrumu 270 kilometrus stundā (75 metrus sekundē).

    «Kamēr Miltons virzīsies pāri Meksikas līča austrumu daļai, iespējamas intensitātes svārstības, taču gaidāms, ka Miltons būs bīstama liela viesuļvētra, kad trešdienas vakarā sasniegs Floridas rietumu un centrālo piekrasti,» paziņoja NHC.

    Floridas gubernators Rons Desantiss paziņoja, ka praktiski visā Floridas pussalā izsludināta lielāka vai mazāka trauksme saistībā ar tuvojošs vētru.

    Aviokompānijas nodrošina papildu lidojumus no Tampas, Orlando, Fortmaiersas un Sarasotas, jo lielceļi ir pārslogoti un degvielas uzpildes stacijās sāk trūkt degvielas.

    ASV dienvidaustrumos pirms divām nedēļām plosījās viesuļvētra Helēna, kas izraisīja plašus plūdus un laupīja dzīvību vismaz 230 cilvēkiem. Vietējie iedzīvotāji medijam BBC klāsta, ka Miltons būs daudz postošāka un nāvējošāka viesuļvētra. Meteorologi brīdina, ka viesuļvētras iespaidā radīsies vairāki tornado Floridas štatā, kā arī ir gaidāmi plūdi, kuru dziļums var pārniegt pat 4,5 metrus. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē